Farhan_94
TypeRegistered User
Member sinceApril 2022
Websitewww.lawyerment.com/my/pub/user...
LocationMalaysia
Profile views184
Hi.. Nak tanya.. Sejak minggu lepas,sy ad dapat mesej mengatakan saya ada saman mahkamah.. Sy call keesokan tanya saman mengenai apa.. Dy ckp saman aeon bank, berkenaan motor yg sy pernah beli 8/9 tahun lepas tak habis bayar.. Sy xdapat bayar sebab situasi sy time tu mmg susah.. Gaji sikit.. Tp motor tu sy dah xpakai.. Kene tarik kat stesen bas kuantan sbb lame parking kalau xsilap.. Sy balik kampung tp kewangan time tu xokay.. Pastu bulan lepas dapat mesej tersebut.. Dy macam bising la kenapa x call hari dy misscall iaitu hari sebelum, supaya senang nak bincang tapi time dy call tu nak dekat jam 6 petang.. Sy plak kje malam.. Pastu dy suruh sy bayar jugak dalam kul 1 hari yg sama.. Sy jadi panik.. Tp kawan dgn abang sy ckp buat bodoh je mgkin scammer atau nak gertak.. Lepas pada tu mula lah mesej nak bekukan akaun, sita,datang rumah buat penilaian,datang ke premis,lepas tu pembekuan kwsp dan perbankan, pembekuan simpanan/gaji,pembekuan akaun bank telah diproses, sekatan perjalan(sekali imigresen pnye website),last skali operasi depo telah spot lokasi kenderaan..tp motor xde dgn sy.. Lebih 7 thun xpakai.. Sy pon xtau kat mane..sy jnis mudah cemas.. Apa sy perlu buat?
0 Answers   1 Questions
This user has not answered any questions   View all questions this user asked
0 Comments   0 Votes Cast
 
all time by type
0 Helpful votes