haniz
TypeRegistered User
Member sinceJanuary 2017
Website 
LocationMalaysia
Profile views274
Pada harini jam :-

11.50 Pagi - Saya dapat panggilan dari seseorang mengatakan dia adalah pegawai RHB untuk Easy Loan. Dari Munshi Abdullah. Kuala Lumpur.

3.09 Petang - Dapat panggilan kedua minta buat bayaran untuk membersihkan nama sy buat semakan yang ada baki bayaran RM 2500 kalau tak silap. Tapi di beritahu termasuk kos-kos undang-undang saya diminta menjelaskan bayaran sebanyak RM 15k terkejut jugak dibuatnya.

Sy buat loan ni untuk membantu kawan, tapi hakikat kawan pun lari, tu my mistake sebab terlalu percayakan kawan. Tapi musykil bila kos-kos telah naik sampai RM15 dan dibawa ke mahkamah tinggi kuala lumpur katanya.saya terfikir mungkin ada baki lagi 2.5k sbb pernah diberitahu beliau.

Bila menceritakan kepada mereka pasal ingin restructure semula, tidak diendahkan. Tapi meminta sy bayar 5k dahulu untuk clear list nama saya dari mahkamah tinggi KL, atau rumah saya kena sita, dan kunci perlu ambil di mahkahmah untuk tujuan clearlist nama..

Sy cuba selidik melalui carian google no teleofn 03-27278662 itu bukan bank RHB seperti yang dinyatakan, tapi tiada dalam listing pun, try seach lagi no telefon tersebut didakwa pernah membuka iklan jawatan kosong di Mudah.com untuk mengisi jawatan kosong. ada satu lagi no hp 0111-2207140 ( yusof ) tapi search Taddyus.

Sekarang hidup dalam ketakutan, mak ayah tak tahu tentang ni.  Segan dengan dorang.
0
votes
15
answers
768
views
Last activity on Jan 23, 2017 at 21:52  ⚫  Asked on Jan 10, 2017 at 23:38