Advertisement

Debt Collector Harassment

4024 Views  ⚫  Asked 6 Years Ago
asked on Oct 11, 2011 at 17:56
by   KZuriH
edited on Oct 18, 2016 at 05:16
 
Clearly you all know how I landed here. I received a phone call this morning from Zur* Associates namely Tuan Azmi (why in the world would you introduce yourself as Tuan, how conceited!). He sounded very condescending and he had threatened to forward a letter of Permasalahan Tatatertib to my superior regarding my problem and how I am a feckless employee to my organization. He swiftly recited the names of my superior in full along with their designation. How did he obtain these in the first place? Because he called my subordinates yesterday! He asked a lot of nonsense questions to a staff and made a point that he's going to release a summon to me should I refuse to return his call. His exact words were:

"Saya dari pejabat guaman. Kami nak buat tuntutan bayaran kepada Puan XXX, kalau dia tak call balik hari ini kami terpaksa keluarkan surat saman" of course my staff frantically contacted me and blurted out the news in front of everyone! I don't blame her, she was pretty shock as much as myself.

Now, I clearly know that I'm wrong for not keeping my financial on track but things happen and my hands are tied. I don't need this kind of people having the audacity to disclose my problem to my staff.

When he called this morning, I managed to speak calmly. But he just had to provoke, first with this question, "Puan kenapa tak call saya balik?", then he bombarded me with condescending questions.. I answered calmly saying that I'm at the verge of retrenchment and opting for Agensi Kaunseling & Pengurusan Kredit (AKPK). I told him also that I'm meeting a Maybank officer to discuss things thoroughly. I guess he was pretty annoyed that I kept my composure so he said this, "Okay tak apa Puan, saya akan teruskan forward surat kepada majikan Puan" and hung up. How classy of an associate!

Now, if he is genuinely representing Maybank as an associate, he shouldn't do any of these.

We'll see how things go. I shall update the progress. Thanks to lawyerment at least I know I'm not alone facing these people.
0 had this question
Me Too
0 favorites
Favorite
[ share ]
13 Answers
« Previous   1   2   Next »

answered on May 29, 2017 at 15:22
by   DiGangguZur
edited Apr 30, 2018 at 18:56
 
Pening kepala... debt collector ini asyik call menakut-nakutkan kita...

1. Nak bankrapkan kita
2. Nak bekukan akaun
3. Nak sita harta benda
4. Nak kena bayar 40% dari jumlah hutang... jika tak bayar dalam masa 2 minggu diorang akan proceed terus noted bankrap atau muflis selepas tarikh 2 minggu tu.

Bila kita cakap mana ada duit nak bayar dengan jumlah besar macam itu... boleh lah dia cakap... buat pinjam pada sesiapa saja... janji boleh bayar sebab bank panel dan Bank Negara yang arahkan buat macam tu bukan diorang.

Bikin gila macam ni.... call dekat 100 kali ni... nak angkat pun macam malas sebab dah memang diorang paksa suruh bayar... dari 40% boleh turun ke 30% dari jumlah... then secara kekerasan tu minta suruh bayar... dah kita cakap bayar sikit-sikit... dia kata tak boleh... nanti jumlah hutang akan bertambah... mau tak gila dibuatnya... tensen betul.

Difahamkan person in charge ni dia paksa2 suruh byr sbb diirg akan dpt komisen dari kampeni diaorg kerja? Betul Kan?

Then ada yang bagitahuu... selagi tidak dapat surat formal dari pihak bank... selagi itu boleh buat bayaran secara sedikit-sedikit janji konsisten dan nampak la arah tuju bayaran nya... biarpun sebulan RM300 sekalipun... ini saya difahamkan pada mereka-mereka yang pernah hadapi situasi ini.

So macam mana saya nak buat jika mereka asyik call... dan yang tak bestnya mereka akan ke rumah ibu bapa kita dan mendesak pula orang tua kita untuk bayar bagi pihak dan nak sita rumah... ini buatkan orang tua kita bertambah risau... dah cakap jangan ganggu ibu bapa kita... tapi mereka tetap datang untuk hantar surat merah (2 surat dalam masa 1 minggu) datang ke rumah orang tua kita. Ini buat lagi kita tensen... libatkan orang tua... mmemang tak berhati perut betul.. nak kan duit orang dan komisen.

Bila pihak bank sendiri yang call.. diorang cakap boleh bayar janji konsisten... bank terima... diorang nak tengok komitment... jangan diam terus.
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 28, 2018 at 13:35
by   wani
edited Apr 30, 2018 at 19:00
 
I just got a call from a debt collection agency... very rude.. I will go to this bank Monday to settle it. They threatened me, they will come to my mum home to collect the money. Should I make police report?
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 28, 2018 at 17:00
by   UndergroundOperative
edited Apr 30, 2018 at 18:58
 
If you have nothing better to do, then go make a report and then come back here to tell us what the polis said to you.

You owe people moneys, people cannot chase you kah? If owe banks moneys they can chase you during that bank official working hours.

If you owe dark underground bankers moneys, they can chase you from 7pm-7am 7/11 style in the dark..
0 found this helpful
Helpful


« Previous   1   2   Next »

Your Answer





By posting your answer, you agree to the privacy policy, cookie policy and terms of service.