Advertisement

RE:cintai malaysia card

736 Views  ⚫  Asked 4 Years Ago
asked on Aug 6, 2013 at 20:46
by   shamila
Continued from Cintai malaysia Card
http://www.lawyerment.com.my/boards/article-Malaysia_Business_Law-378.htm

Selesaikan masalah ini dgn buat pembatalan...I pun x layan benda nie..tiba tiba kena saman...nasib baik saya I buat rayuan pembatalan...sebelum tarikh di tetapkan untk buat pembayaran di mahkamah...cuma I bayar 599 shje..I dpt surat dari mahkamah terkejut I...
0 had this question
Me Too
0 favorites
Favorite
[ share ]
43 Answers
« Previous   1   2   3   4   5   Next »  Last »

answered on Apr 22, 2014 at 17:16
by   mangsa
Saya pun salah seorang pemegang membership cintai ini tapi saya dah buat pembayaran selama 7 tahun dengan company itu drpd credit card setiap tahun mereka beritahu cerita yg sama yg ex staff diaorang yg beri wrong information . Mula drpd manager perempuan Pn Atikah sampai sekaranglah cerita si ex staff x habis2 dan ingat saya masa last time i ckp dgn dia katanya company xbyr duit gaji mereka dan ada byk deduction dari gaji mereka. So i rasa company cintai ini buat benda yg x betul sebab itulah masalah mcm ini timbul kalau banding drpd company cintai ini company lain tgh membantu kita kot utk pembatalan ...takkan 7 tahun ex staff yg buat ? habis semua duit yang yg dicharge dari credit card under west dyna quest pergi mana ? Pening sangat lar ... hanya tuhan tentukan semua .
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 22, 2014 at 17:17
by   mangsa
Saya pun salah seorang pemegang membership cintai ini tapi saya dah buat pembayaran selama 7 tahun dengan company itu drpd credit card setiap tahun mereka beritahu cerita yg sama yg ex staff diaorang yg beri wrong information . Mula drpd manager perempuan Pn Atikah sampai sekaranglah cerita si ex staff x habis2 dan ingat saya masa last time i ckp dgn dia katanya company xbyr duit gaji mereka dan ada byk deduction dari gaji mereka. So i rasa company cintai ini buat benda yg x betul sebab itulah masalah mcm ini timbul kalau banding drpd company cintai ini company lain tgh membantu kita kot utk pembatalan ...takkan 7 tahun ex staff yg buat ? habis semua duit yang yg dicharge dari credit card under west dyna quest pergi mana ? Pening sangat lar ... hanya tuhan tentukan semua .
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 22, 2014 at 18:25
by   mangsa prihatin
saudara farid... mungkin ada yg baru tertipu dan tak jupe thread ni.... lps terkena baru mereka sedar...sbb ramai org kita ni jujur dan tak perasan tertipu.... so apa yg perlu kita buat adalah mengingatkan mereka... supaya jgn terkena lagi dan lagi... i dah check tru tribunal... mmg mereka gunakan nama company org lain utk menipu... dan kes terbaru akan difailkan ke tribunal...report polis dan maybe terus ke lawyer... dan akan berurusan terus dgn pihak cintai holiday utk membendung agar jgn berulang lg... jika perlu masuk paper or news tv pun its ok... supaya ramai org tahu... sekian
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 22, 2014 at 19:26
by   farid
mangsa prihatin,
saya setuju dgn saudara. saya rasa perkara pertama yg buat mangsa2 tertipu ialah rasa takut bila diberitahu akan disaman.  Mula2 dulu saya pun risau jg bila dia sebut nak saman tp kita tak boleh cepat gelabah.  Harapnya dgn adanya topic ni.. akan ramai yg sedar yg ada pihak cuba sedang menipu mereka.

setuju juga dgn pendapat saudara pasal bawa hal ni ke pengetahuan media.. mungkin cara ni lebih berkesan utk sedarkan org ramai ttg penipuan CH ni dan selalunya bila dah melibatkan media, pihak2 yg bertanggungjawab akan buat kerja dgn lebih pantas.

sebelum ni ada yg maklumkan CH didakwa di mahkamah tp tak tahu plak status kes tu sekarang.
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 22, 2014 at 21:39
by   mangsa prihatin
saudara farid... saya sebenarnya dah bertindak bodoh dgn mmbayar setelah 4 kali boleh kata setiap bulan ditelefon dan diugut dan pada masa itu saya byk kali xdapat call syarikat cintai holiday yg sebenar...sbb tu saya rasa mcm blur.. setelah saya rs tertipu saya cuba utk google jugak number sebenar cintai holiday....at last dpt number ms indra... dari situ lama saya berbual dan saya mngaku mmg saya rasa bodoh mmbayar tapi saya boleh jadikan itu sbg bukti yg exstaff mereka mngunakan nama company lain utk menipu pelanggan. buat masa ini saya sedang berbincang dgn pihak tribunal utk mbuka kes semula... selain saya akan buat report polis dan juga saya akan melantik lawyer jika mereka masih bermain game dgn pelanggan2 spt kita.... saya juga akan cuba berbincang dgn pihak cintai holiday yg sebenar utk masuk campur selesaikan kes2 ini... saya rasa org2 penipu ni still akan mcari mangsa lagi dan sampai bila kalu kita tak bertindak dgn lbh tegas... wp saya kasihankan diri saya... tp saya kasihan juga dgn yg lain... tp pd sape2 yg terbaca thread ni dan diugut lg jgn takut... ini adalah SCAM... tanye mcm2 pd penipu2 ni pasti at last dia akan marah2 blk kat kita.... kalu rasa mls nk layan diaorg xpyh angkat telefon... dan kalu mereka still telefon trus buat laporan polis..... ok any update saya akan beritahu kemudian...ingat.. mereka sgt pndai berkata2... so tolong jgn tertipu
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 24, 2014 at 03:11
by   mangsa ch
Tak tahu lah mana satu betul tapi i still ada contact dengan ex manager CH.... Pn itu kata company Ch ini mmg pandai berputar belit dia pun tak puas hati dengan company ch ni...mana tahu company CH ini bagitahu benda yg betul ke..? Mungkin company lain tgh membantu kita untk keluar dari membership ni kot...sbb dulu berapa thn tau i byr kat company CH ni...dari crdt card i...x hbs hbs masalah ini tapi membership masuk kat CH potong duit dari West dyna quest...i rasa company ni ada mslh kot...sbb tu berlaku mcm ni...(ms indra) dulu pun setiap thn i byr dri crdt card i cl dia juga, tpi jawapn yg sama final payment...dia pun satu penipu...jgn percaya CH nie
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 24, 2014 at 03:16
by   mangsa ch
Tak tahu lah mana satu betul tapi i still ada contact dengan ex manager CH.... Pn itu kata company Ch ini mmg pandai berputar belit dia pun tak puas hati dengan company ch ni...mana tahu company CH ini bagitahu benda yg betul ke..? Mungkin company lain tgh membantu kita untk keluar dari membership ni kot...sbb dulu berapa thn tau i byr kat company CH ni...dari crdt card i...x hbs hbs masalah ini tapi membership masuk kat CH potong duit dari West dyna quest...i rasa company ni ada mslh kot...sbb tu berlaku mcm ni...(ms indra) dulu pun setiap thn i byr dri crdt card i cl dia juga, tpi jawapn yg sama final payment...dia pun satu penipu...jgn percaya CH nie
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 24, 2014 at 03:25
by   sharimah
Agree with wat u said.....Ch its a cheating company..the day i also cl ms indra to clarify she also ask me to pay 600 i think she not officer CH...she is one of sales person...better dnt pay wen she ask for payment...i nvr pay wen people cl for clarify she so smart brainwash to get mo ey better dnt trust her also...
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 25, 2014 at 01:29
by   mangsa prihatin
ok...i take note all the comments to report this matter to police and my lawyer.tq.
0 found this helpful
Helpful

answered on May 1, 2014 at 22:59
by   Anonymous
Saya juga selalu dapat panggilan telefon from "private number" lately yang kononnya ada surat saman yang dibuat oleh CH terhadap saya yang mereka kena hantar kepada saya pada hari panggilan telefon itu dibuat. Mereka tanya samada saya ada terima panggilan telefon daripada mana-mana lawyer mengenai saman itu. So, saya beritahu that person yang saya sebenarnya dah buat laporan kepada kementerian pelancongan, kementerian dalam negeri dan juga polis. Saya juga beritahu mereka kes ini sekarang dalam siasatan polis dan saya telah dinasihatkan supaya ignore saja panggilan telefon yang diterima berkenaan saman daripada CH ni. Saya juga beritahu mereka supaya check di kementerian pelancongan sendiri report yang saya dah buat last year. So, sekarang ni if ada panggilan telefon yg tertera perkataan "private number" saya tidak akan jawab sebab panggilan itu adalah daripada CH. Nasihat saya ialah jangan bayar apa2 and just report terus ke kementerian pelancongan if terima panggilan telefon daripada CH ataupun legal department/lawyer ni. Mereka ini adalah PENIPU.
0 found this helpful
Helpful


« Previous   1   2   3   4   5   Next »  Last »

Your Answer





By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.