Advertisement

RE:cintai malaysia card

744 Views  ⚫  Asked 4 Years Ago
asked on Aug 6, 2013 at 20:46
by   shamila
Continued from Cintai malaysia Card
http://www.lawyerment.com.my/boards/article-Malaysia_Business_Law-378.htm

Selesaikan masalah ini dgn buat pembatalan...I pun x layan benda nie..tiba tiba kena saman...nasib baik saya I buat rayuan pembatalan...sebelum tarikh di tetapkan untk buat pembayaran di mahkamah...cuma I bayar 599 shje..I dpt surat dari mahkamah terkejut I...
0 had this question
Me Too
0 favorites
Favorite
[ share ]
43 Answers
 1   2   3   4   5   Next »  Last »

answered on Aug 12, 2013 at 16:35
by   farid
kalau dapat surat saman sila pastikan surat tu betul2 dari pejabat peguam yg benar2 wujud...
melalui telefon pun pihak cintai Malaysia selalu menipu pasal lawyer ni...
staff sendiri mengaku jadi lawyer.. guna pula nama pejabat lawyer yg hanya wujud di Melaka..
bila call pejabat lawyer tu... nama staff tu tak wujud pun kat situ...
setakat nak create surat saman bukan susah sangat..letterhead surat pun boleh buat sendiri..
so..beware everybody..
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 19, 2013 at 16:03
by   shamila
I dh check with my lawyer saman itu sah...skrg ini i tengah selesaikan masalah ini dgn syarikat itu.. i dh pergi pejabat cintai dh check semua dan i pergi juga pejabat lawyer tersebut..semuanya sah..x de apa apa penipuan...terikut dgn thread ini i dh tersilap baru menyesal...
0 found this helpful
Helpful

answered on Oct 4, 2013 at 22:28
by   ayah_pin
Berkomplotlah tu.....
0 found this helpful
Helpful

answered on Jan 8, 2014 at 18:44
by   suzana
Nampak sangat menipu si sharmila ni. Malang la kau sorang aje kena bayar. Orang lain semua tak bayar. Kesian ek kau.
0 found this helpful
Helpful

answered on Jan 8, 2014 at 20:59
by   farid
aku pun tak percaya kat si shamila ni...
tambah2 lagi mmg ada org CH yg mmg tau wujudnya thread pasal CH penipu ni..
so aku agak si shamila ni org CH..
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 8, 2014 at 22:00
by   hasnah
Cintai holiday/west dyna quest should refund all the payment ghat have been deducted from members credit card from 2007 up to 2012 or to all member's pls gi to the respective bank and dispute all the transaction which was paid by credit card to west dyna quest sdn bhd
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 8, 2014 at 22:02
by   hasnah
Cintai holiday/west dyna quest should refund all the payment that have been deducted from members credit card from 2007 up to 2012 or to all member's pls go to the respective bank and dispute all the transaction which was paid by credit card to west dyna quest sdn bhd .
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 10, 2014 at 17:16
by   skid
depa try lagi tahun nih...hahah
got a call from Burhanuddin & Co, representing Cintai Malaysia kononnya.

Modus Operandi sama jer... nak saman pasal tak bayar yuran.
So i said bak mai email to me what documents you have then we talk. Dia kata, dah hantar satu copy kat my alamat rumah (betul alamat dia bagi).

So, im waiting for what they send me. Dapat nanti i nak tengok ni loyar buruk mana nih. Dunia sekarang, semua benda kita leh google. Thank you for all that commented here, for easy reference to ALL
Seems like they keep ALL our documents and try to squeeze us lagi. Cilaka betui, and then boleh lagi pakai nama Cintai Malaysia...choii!

2 years back i got my money back when they charge my credit card. Luckily i got it reversed.
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 16, 2014 at 20:55
by   mangsacintaimlys
16/4/2014...dpt call dr lawyer cintai malaysia..mintak byran summon coz x renewal annual fees.bila mintak contact no ngan person incharged x tau nak bg alasan akan call back...(x mcm co. Lawyer pun)..tactic baru from them...anyway cik sharmila tu org cintai mlysia rasanyer
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 17, 2014 at 22:18
by   radinnaz
saya pun rasa tertipu dan saya tawakal dan bayar dan simpan resit dan jugak saya buat copy dr account history pemindahan akaun.. bkn sbb ikut ckp diaorg..tapi nak redakan sekejap calling yg setiap bulan diaorg buat tak henti2 .... dah dapat alamat pejabat peguam (xtau la kalau dia tipu... Allah saje yg tau)... then dah ada alamat west dynas dan saya juga ada nombor org yg turut bayar jgk (sama kes terkena mcm kita2 ni)... skrg ni tnggu surat pembatalan sbb dia bg tempoh 14 hari.... kalau surat pembatalan dan penutupan akaun x sampai saya akan jumpa lawyer yg call tu....sbb dia dh ckp kalau surat dari CH or dynas west xsampai trus bgtau dia.. . insyaallah kalu diaorg menipu cmne pun kita bleh cari...

disebalik itu saya dan kawan saya nak buat tuntutan tribunal (sbb ada geng keja sana)sbb urusan laporan ke tribunal mkn masa 3 hari... so kalu nk tnggu 3 hari mmg mkn masa... so saya byr dulu tuntut kemudian....hope saya berjaya... mmg tindakan saya mmbayar tu terasa bodoh.. tapi saya xmau stress dgn panggilan mereka... apa2hal kita boleh saman blk kalu kita di pihak yg benar

ni address pejabat peguam

pn linda rahim
pejabat peguam jeffri and co advocates
jalan pudu
55100 kl (utc buiiding)
phone no. 012-6594569

cintai HQ
nor amira
wests dynas solution
lot 256, pangsapuri bayan permai
jalan kampung perlis, 11900 bayan lepas penang

tapi sape2 yang tak nak bayar tu buat tak tau dulu... ni saya buat tindakan sebegini sbb nak tgk betul atau tidak wujud lawyer firm tu dan jugak west dynas solution tu... sbb dia kata(xtau betul ke tak)... west dynas solution ni direct utk pembatalan kad... nak percaya 100% pun x boleh... nnti saya akan update lagi... dan saya pun bkn ada kaitan dgn company CH ni... dh puas saya maki hamun... tp diaorg still call jugak... ni kira last choice
0 found this helpful
Helpful


 1   2   3   4   5   Next »  Last »

Your Answer





By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.