Advertisement

cintai holidays dan dyna quest penipu

294 Views  ⚫  Asked 4 Years Ago
asked on Oct 21, 2013 at 20:11
by   fazz
saya mangsa penipuan seterusnya oleh duna quest sama sperti yang lain coz jumaat lepas sy terima kol dari pihak dyna quest (Rose) minta sy bayar RM599.00 dgn segera tanpa memneri tempoh langsung kalau gagal kena tindakan mahkamah dan bayar RM3,000.00. Saya langsung tidak dibenarkan untuk mengguna khidmat pihak ketiga termasuk peguam, keluarga dan sesiapapun konon itu polisi syarikat mereka, saya minta bukti di mana ada menyatakan sedemikian dan Rose bg tau adalah dlm surat perjanjian tapi bila saya minta salinan dia kata x boleh klu nak jugak tggu bila masuk mahkamah. Sy x puas hati dan minta lawyer sy bercakap dgn progamme managger En. Ashraff dan dia kata mereka boleh bagi salinan surat perjanjian tu tapi kena tggu hari isnin.nmpk sgt terdapat percanggahan. Untuk makluman saya dah buat laporan polis pada hari tu juga. Mohon pihak yg berkenaan untuk bantu mangsa-mangsa seperti saya ni..tq.
0 had this question
Me Too
0 favorites
Favorite
[ share ]
1 Answers

answered on Oct 22, 2013 at 12:23
by   farid001
apa hak dia kata tak boleh guna peguam tu..??
even penjenayah yg membunuh pun boleh guna peguambela.. inikan plak kes2 mcm ni..
Nampak sangat diorg ni sebenarnya penakut ..
seriously dalam terms & condition tak ada clause yg tertulis kita tak boleh guna peguam...
diorang ni memang tak puas2 nak menipu... kalau jenis cerdik tak apa la jugak...
ni jenis yg jauh dari cerdik tapi gigih nak menipu..
0 found this helpful
Helpful

Your Answer





By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.