Advertisement

Cintai Travellers

270 Views  ⚫  Asked 4 Years Ago
asked on May 17, 2013 at 16:36
by   Mr AZham
Saya jg mengalami perkara yag sama. wakil cintaik ni nama Vini 0123323967 call saya pada 16/5/2013 dan cakap dari West Dyna Quest SB , lawyer dan suruh bayar RM500 utk cancel membership sebelum today 17/5/2013. If not they will take legal action and I have to pay RM3000 for summon. Tp yg pelik dia tanya ada bawa kad kredit tak? Kalau bawa boleh bagi nombor card dan boleh bayar terus. But I pelik, kenapa lawyer firm nak caj kad kredit. Saya cakap ok tunggu ja esok (meaning today). Then semalam I google nasib baik jumpa forum ni dan taktik mereka adalah sama. Pagi ini si Vini ni call lagi cakap benda yang sama dan saya minta alamat n detail lawyer firm ni. Terus tak mengaku pulak lawyer firm, tp cuma penasihat undang2 utk West Dyna. Saya push lagi minta SSM reg. no dan alamat. Terus Vini letak telefon. Kemudian isteri saya yang bekerja di salah satu lembaga di bawah kementerian kewangan telefon Vini dan minta nombor pendaftaran syarikat sebab dia akan bawa kes ini untuk dimajukan ke bahagian siasatan. Dengan tanpa takut2 dia kata ok teruskanlah dengan siasatan. Isteri saya dah semak data dua company ni Cintai Holidays SB & West Dyna Quest SB. kedua2 sykt ni pengarah yg sama dan alamat pendaftaran juga sama. Ini adalah detail alamat company ni.

1. West Dyna Quest SB
   Date of operation: 1.1.2003
   Reg. office: 29-1A, Jln Pandan 3/10, Pandan Jaya, 55100 KL
   Mailing addrs: Chong Su Foh & Co, 30/AF, Jln Kosas 1/4, Taman Kosas, 68000 Ampang.
   Business adress: 152-2-12, Kompleks Maluri, Jln Jejaka, 55100 KL
   Nama pengarah: 1. Lim Puoh Sea, alamat spt di alamat perniagaan.
                  2. Lin Leng You, same,
                  3. Tong Soon Sin, no address.

2. Cintai Holidays SB
   Reg. office: same as above
   Mailing addrs: Suite 13, Level 8, Brem Mall, Jln Kepong, 52000 KL
   Business addrs: Wisma Cintai, 247, Jln Mahkota, Taman Maluri, 55100 KL.
   Nama pengarah: 1. Lin Leng Tih, same as business addrs.
                  2. Lim Pouh Sea
                  3. Lim Kim Hee
                  4. Dato Mohd Shafei bin Abdullah (share holder).

So with this information we can take further action dan pastikan mereka2 ini dipenjarakan dan bayar balik gantirugi kepada semua mangsa2 penipuan mereka. Kepada tuan2/puan2 yg tinggal di KL sila pergi siasat tempat mereka beroperasi samada wujud atau tidak. Jika anda semua memang berniat untuk ambil tindakan undang2, mari kita jumpa dan discuss perkara ini dan ramai2 ke Tribunal Pengguna.
0 had this question
Me Too
0 favorites
Favorite
[ share ]
2 Answers

answered on Aug 15, 2013 at 21:01
by   Fisz
Saya berminat dan menyokong cadangan anda....masalah say sama seperti anda
0 found this helpful
Helpful

answered on Oct 17, 2013 at 17:12
by   Rose Fara
This Cintai Travellers and West Dyna Quest are so very annoying. Sangat menyesal terperangkap dulu...this is a never-ending nightmare. Took the first offer way back in 2005/2006...masa tu kata lifetime payment...so ok lah sebab masa tu tgh bujang, mcm best je dapat peluang book bilik hotel murah2 utk travel bawa mak ayah berjalan.
Then in 2008 dia kata nak upgrade to platinum...sama jugak kononnye lifetime payment & lepas tu takde dah any upgrade. I was so naive, agree jugak. Masa tu baru kahwin so lagi teruja nak travel dgn husband.
Tapi end up tak berpakai pun sebab peluang travel outstation bawah company lagi banyak, plus even if travel sendiri pun; booking sendiri pakai agoda.com lagi murah, lagi senang & lagi banyak pilihan.
So bila dia call lagi in 2011 kata kena upgrade lagi, I cakap tak nak lah coz tak pakai. So I cakap biar aje lah my card yg dah ada tu kan, I mean dah dia kata sebelum ni lifetime. Tup2 dia kata wajib upgrade...so I pun mula lah nak melenting, apa hal lak kena wajib nak upgrade. Dah kata lifetime, lifetime je lah. Bila dia desak2, I cakap fine I malas dah nak ada kad tu pun so I just nak terminate.
Now this is the best part...nak terminate pun kena bayar RM600? Gile hape. Nak biar je kad tu tak boleh, kena upgrade (means kena bayar), pastu nak terminate pun kena bayar? Masa tu baru I realised I ni kena scam.
So I mmg marah that caller kawkaw lah time tu...dia siap mcm ugut "Kitorang tahu semua info you. In fact kitorg boleh terus je deduct from your credit card"... I just gelak aje coz I dah terminate siap2 my credit card yg I penah guna for the past transaction dgn diorg tu. Start drpd tu...tak habis2 diorg call...I mmg letak aje terus bila diorg call. Yang lawaknye, when I just hung up my phone; one of them sms'd me scolded me "Tak sekolah ke, kurang ajar betul letak aje phone macam tu". Scammers ada hati nak cop I kurang ajar?
I thought my nightmare is over...now they started calling me again, saying they are from West Dyna Quest, calling to tell me that I am issued a summon letter from Cintai Traveller/Holiday. Come on, nak issue summon on what? Because I taknak upgrade my supposedly lifetime platinum card? Or because I nak terminate that card without paying the termination fee? Unheard of.
So annoying. Tapi I wonder kesian pada people yg keep on paying them...ni mcm blackmailing business...
0 found this helpful
Helpful

Your Answer





By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.