Advertisement

cintai global holdings penipu

806 Views  ⚫  Asked 4 Years Ago
asked on Apr 19, 2013 at 11:40
by   ernie
saya pun baru2 17 april 2013 ni ada terima panggilan katanya penasihat undang2 syarikat cintai global holdings nilah. dia ugut nak keluarkan surat saman sebanyak rm3000. bila saya kata nak batalkan dia kata  kena bayar rm599 dan dia akan hantar surat pembatalan keahlian yg ditandatangan pengarah. tp dia suruh bayar sblm pukul 1 jugak. bila saya kata nak repot pollis dia kata repotla dan dia akan hantar surat saman pada saya. so saya suruh dia bagi saya masa utk bayar rm599 sebab saya dah serabut sebab tiap tahun saya dapat panggilan sama suruh renew kad padaahal xpenah guna pun kad tu. saya join pada 2006 dan itupun lepas tertipu dengan caller. dia xmention dari this company. lepas potong duit dari kredit kad baru dia bagitahu.. macam mana n pada siapa nak buat aduan? geram sangat dah ni.. yg saya pelik kalau ko penasihat undang2 or watever kenpa guna hp no 0123323967 dan bukan ofis? kata dah 15thn published.. n siap sms pada saya no akaun sbb saya kata xnak potong kad kredit tp nak bank in.. tp ayat xde gaya lawyer langsung.. gaya nak duit orang je.. perlu ke kita bayar walhal kita xde sign apa2 dokumen pun.. saya bercadang nak ke tribunal tuntutan pengguna..
0 had this question
Me Too
0 favorites
Favorite
[ share ]
11 Answers
« Previous   1   2   Next »

answered on Apr 11, 2014 at 04:25
by   Editor
We'll be closing this thread. Please click here for continued discussion:
http://www.lawyerment.com.my/boards/article-Malaysia_Business_Law-583.htm
0 found this helpful
Helpful


« Previous   1   2   Next »

Your Answer





By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.