Advertisement

Cintai Holidays dan Dyna Quest Penipu

6517 Views  ⚫  Asked 7 Years Ago
asked on Mar 25, 2013 at 17:56
by  
edited on Mar 22, 2018 at 14:35
 
Saya mendapat panggilan dari Dyna Quest yang konon katanya lawyer untuk Cintai Holidays suruh bayar penutupan. Sakit hati terus saya buat aduan di Pusat Khidmat Aduan Pengguna Nasional (NCCC) (Tribunal Pengguna). Tak sampai seminggu pengurus Dyna Quest Ashra** call kata minta maaf. Siap mention tak perlu bayar apa-apa sudah. Kalau ada orang call minta duit terus bagitau dia.. hohoho.. aku sudah bebas daripada penipuan Cintai Holidays Sdn. Bhd.
0 had this question
Me Too
0 favorites
Favorite
[ share ]
43 Answers
« Previous   1   2   3   4   5   Next »

answered on Mar 16, 2019 at 07:38
by  
edited Mar 27, 2019 at 16:35
 
I am facing the same problem with Cintai Holidays. I am blurt.
0 found this helpful
Helpful

answered on Mar 18, 2019 at 18:12
by  
edited Mar 27, 2019 at 17:34
 
Saya baru terima call dari nombor sama macam sister Eida, 03-27879186 katanya dari CTOS juga tapi nama yang call Puan Zaleha, tapi cara cakap pelat macam India, kes yang sama CTOS Cintai Holiday hutang RM48000, katanya kononnya saya ini memang clean rekod bayaran hutang tak ada masaalah. So dia macam kesian nak masukkan dalam CTOS sebab nak cakap dulu, so dia kata saya kena cakap dengan pemilik Cintai Holiday lagi. Siap bagi nombor handphone 017-2213963, kali ni nama pemilik Puan Shafina pula. Then perempuan nama Shafina call. Memang cara cakap macam Melayu, non stop call,  saya terus minta call semula lepas 30 minit. Saya call CTOS sendiri cuba sah kan, dia kata CTOS takkan call melalui nombor tu sebab CTOS banyak terima panggilan macamtu. 

Sekarang saya dekat balai polis nak buat polis report. 

Mohon semua yang ada dalam ni buat polis report, kita solidariti menentang penjenayah scammer ini... 

Saya try cek kedua-dua nombor phone yang diberi itu, melalui true caller, memang scam Cintai dan Scam Holiday.
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 11, 2019 at 08:41
by  
edited Apr 24, 2019 at 23:52
 
Saya turut menerima panggilan daripada Cintai Holidays ni semalam. Modus operandi yang sama, call sebagai pegawai daripada Jabatan Insolvensi dan maklumkan ada bayaran tertunggak & akan saman.

Ketahuilah hak anda sebagai pengguna. Jangan tertipu dengan scammer!

Saya dah report nombor ini - 017983050*
0 found this helpful
Helpful


« Previous   1   2   3   4   5   Next »

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions by category or search to find answers.