Advertisement

Cintai Holidays dan Dyna Quest Penipu

6137 Views  ⚫  Asked 7 Years Ago
asked on Mar 25, 2013 at 17:56
by  
edited on Mar 22, 2018 at 14:35
 
Saya mendapat panggilan dari Dyna Quest yang konon katanya lawyer untuk Cintai Holidays suruh bayar penutupan. Sakit hati terus saya buat aduan di Pusat Khidmat Aduan Pengguna Nasional (NCCC) (Tribunal Pengguna). Tak sampai seminggu pengurus Dyna Quest Ashra** call kata minta maaf. Siap mention tak perlu bayar apa-apa sudah. Kalau ada orang call minta duit terus bagitau dia.. hohoho.. aku sudah bebas daripada penipuan Cintai Holidays Sdn. Bhd.
0 had this question
Me Too
0 favorites
Favorite
[ share ]
43 Answers
« Previous   1   2   3   4   5   Next »  Last »

answered on Jul 23, 2018 at 16:55
by  
edited Jul 27, 2018 at 05:48
 
Hari ini saya dapat call dari Jabatan Insolvensi pula. Katanya akan bekukan akaun bank saya. Macam-macam...
0 found this helpful
Helpful

answered on Jul 30, 2018 at 11:26
by  
edited Aug 8, 2018 at 04:26
 
Kenapa siasatan tak settle lagi kes ini.. lamanya?
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 1, 2018 at 12:12
by  
edited Aug 8, 2018 at 04:32
 
Please jangan percaya dengan semua itu. For your info, Jabatan Insolvensi, Mahkamah, atau mana-mana jabatan kerajaan tak akan buat panggilan untuk ugut orang bayar duit. Semua tugas untuk nak masukkan penghakiman, atau bankrapkan orang adalah tugas peguam dari awal. Kalau dari awal tak ada apa-apa surat dari peguam, jangan percaya lah. Geram dengan diorang ini yang makin menjadi-jadi...
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 2, 2018 at 02:01
by  
edited Aug 8, 2018 at 04:29
 
Now they change the name to Golden Vacation. Got the news from the ex-staff of these 3 companies that the boss is the same by the name Lin Leng Tih.
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 2, 2018 at 17:35
by  
0 found this helpful
Helpful

answered on Sep 21, 2018 at 16:34
by  
edited Sep 27, 2018 at 06:53
 
Agree.... this is cheating company!
0 found this helpful
Helpful

answered on Oct 2, 2018 at 13:41
by  
edited Oct 17, 2018 at 05:07
 
Got a call from this number today. Didn't pick up and search for this number. Glad didn't pick up. Dulu dah bayar untuk tutup akaun... dah bayar baru rasa tertipu nya aku. Ni call apa lagi tah. Will block this number.
0 found this helpful
Helpful

answered on Oct 11, 2018 at 13:34
by  
edited Oct 17, 2018 at 05:11
 
Saya juga dapat dihubungi oleh Jabatan Insolvensi 03-27879187 semalam yang nak beku akaun (bukan nombor handset kali ini)... Seorang perempuan nama Fatimah Abdul Rahman ... dia kata dia nak tolong saya untuk selesaikan supaya fail saya boleh ditutup. Dengan itu dia mintai saya tunggu telefon daripapa manager Golden Cintai 017-3562018 Ms. Malisa ... Ms. Malisa kata saya ada tunggakan RM18 ribu yang termasuk penalti (dan kena ke mahkamah jika tak nak bayar)... Dia kata dia boleh tolong saya jikalau bayar hari yang sama untuk tutup akaun bayar RM5 ribu (yang tapi saya kata saya dulu (lebih kurang 10 tahun dulu) dah bayar untuk henti keahlian, RM200, RM700, dan akhir kali RM700 (tapi mereka hanya kata saya hanya hentikan kad keahlian saja, bukan keahlian seumur hidup itu.... memang buatkan saya marah... ) Tetapi dia kata boleh tolong dengan mengurangkan bayaran dengan tolak bayaran yang dulu saya buat itu (RM3200). Saya kata saya tak boleh percayanya sebab dia suruh saya buat bayaran tanpa apa-apa dokumen perhentian keahliann dulu dan saya ada wang sekarang, dan kalau ada pun kena tunggu sampai akhir bulan ini. Lepas itu dia kata boleh tolong saya kurangkan pembayaran ke RM2000 dan suruh saya telefon dia masa akhir bulan atau pun mesti jawap panggilannya masa itu.

Hari ini saya semak nombor 03-27879187 dengan tm... dia kata nombor ini tak ada dalam directori TM... Its a SCAM. So macam dulu lepas saya buat pembayar kali terakhir, saya telefon Hal Ehwa Pengguna Pengguna dan Kementerian Pelancongan (selapas saya rasa pelik dia orang aksik telefon kata saya tak habis bayar tunggakan), pihak berkuasa suruh saya jangan hirau dia company ini dan jangan buat apa-apa bayaran lagi, jikalau dia orang betul-betul ada hantar notis atau surat peguam etc... bawa ke polis untuk buat laporan (tetapi sampai sekarang saya belum pernah dapat apa-apa surat daripada company ini, pihak Peguam, kementerian perlancongan, mahkamah, Bank Negara, Jabatan Insolvasi selama saya menerima panggilan ugutan daripada semua pihak ini (SCAMMER) selama 10 tahun lebih ini.....)

Sakit hati duit membership dan penutupan akaun yang saya buat dulu ini....
0 found this helpful
Helpful

answered on Oct 25, 2018 at 16:54
by  
edited Oct 26, 2018 at 03:19
 
Saya pun dapat panggilan yang sama dari Jabatan Insolvensi 03-27899132 nak bekukan akaun.. sebagai penyelesaian pegawai Jabatan Insolvensi bagi nombor phone manager Cintai Malaysia Puan Melisa 017-3562018. Saya di minta membayar RM9000 sebelum jam 4.30 petang. Selepas diskaun saya masih perlu membayar RM5000. Boleh sesiapa settlekan masalah saya. Yang hairannya suara pegawai Insolvensi dan manager Cintai Malaysia sama saja.
0 found this helpful
Helpful

answered on Nov 2, 2018 at 18:04
by  
edited Nov 23, 2018 at 02:01
 
Saya telah dihubungi oleh CTOS Department baru kejap tadi dari 03-27879187 nama konon Roslinda tapi bunyi suara perempuan India nak daftar saya dalam CTOS sebab tak bayar yuran tahunan. RM48,000 tuh.. lepas tu offer suruh Christina manager Cintai tu call saya untuk settle. Sebelum sempat Christina itu call saya tengok thread ini.. Macam sama sahaja modus operandi.. Saya tak angkat.
0 found this helpful
Helpful


« Previous   1   2   3   4   5   Next »  Last »

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions by category or search to find answers.