Advertisement

cintai holidays dan dyna quest penipu

1084 Views  ⚫  Asked 4 Years Ago
asked on Mar 25, 2013 at 17:56
by   diela
dapat panggilan dari dyna quest yg konon katanye lawyer untuk cintai holidays suh bayar penutupan.sakit ati terus ku buat aduan di nccr(tribunal pengguna)..x sampai seminggu  pengurus dyna quest ashraff call kata minta maaf.siap mention x perlu bayar pape dah..kalau ada org call mintak duit terus bagitau dia..hohoho..aku dah bebas daripada penipuan cintai holidays sdn bhd
0 had this question
Me Too
0 favorites
Favorite
[ share ]
16 Answers
 1   2   Next »  Last »

answered on May 20, 2013 at 21:06
by   bigmommalou
i also kene sebijik mcm u!!...what to do eh?...how to report to NCC?...do we need proper documentation?...
0 found this helpful
Helpful

answered on May 31, 2013 at 22:19
by   hakimhusna
saya baru je dpt call, minta closing payment rm 599, kalu tak surat saman rm 3000 akan datang..apa yg patut saya buat? Saya tak pernah pun guna servis tu...sakit ati, asyik call je mnta payment macam ugutan begitu..company tu pun dah dibatalkan lesen pada 2004, tapi berani lagi ugut customer dan continue operation. ?.macam mana ni? Apa patut dibuat?
0 found this helpful
Helpful

answered on Jun 25, 2013 at 16:40
by   Thank God
Please to forward your complaints regarding the above subject to

khairul@motac.gov.my

Ministry of Tourism Association Malaysia

West Dyna Quest Sdn Bhd is under investigation now.
0 found this helpful
Helpful

answered on Jun 27, 2013 at 22:20
by   hakimhusna
saya dah lodge report pun. ..pn. nur fazarina dah respond pun. tq
0 found this helpful
Helpful

answered on Jul 9, 2013 at 16:17
by   sabrina
suami saye pun dpt col yg same dr syarikat west dyna ni....bile kami col ke syarikat tu bermati-matian die pertahan syarikat die...jd takut plk bile dia beria mempertahankan pendirian die tu....confirm ke ni syarikat tu menipu...
0 found this helpful
Helpful

answered on Jul 25, 2013 at 15:57
by   ashrof
call the manager 012 330 2359
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 8, 2014 at 21:57
by   hasnah
Cintai holiday/west dyna quest should refund all the payment ghat have been deducted from members credit card from 2007 up to 2012 or to all member's pls gi to the respective bank and dispute all the transaction which was paid by credit card to west dyna quest sdn bhd
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 11, 2014 at 04:27
by   Editor
We'll be closing this thread. Please click here for continued discussion:
http://www.lawyerment.com.my/boards/article-Malaysia_Business_Law-583.htm
0 found this helpful
Helpful

answered on Jan 25, 2018 at 10:59
by   Ayie
Dpt panggilan dr sigrist nye depart nak freeze i nye acc cos x bur cintai holiday nye yuran. I x pernah pki pon. Cam ne nak buat ni ye. Plsss assist.
0 found this helpful
Helpful

answered on Jan 25, 2018 at 18:31
by   Nitt
I pon br dpt call pg...katanya bakal dhadapkan k mahkamah majistret KL...kalo sabit slh akan dikenakan saman rm32300... gila apa? Dah la x guna...bg tau byrn sekali seumur hidup. Bangang tol. I search psl cintai holidays nih mmg rata2 modus operandi nya sama. Hubby kata abaikan ja. So i x lyn pegawai yg cal 3x claim dia tu dr pej mahkamah rendah. 
Nak rujuk sapa pon xtau. Kot2 ada yg pernah kena samp nak kena saman leh share x apa tindakan yg boleh dibuat agar dorg nih x kacau hidup kita lagik. Benci tau!!!!
0 found this helpful
Helpful


 1   2   Next »  Last »

Your Answer





By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.