Advertisement

Cintai Holidays dan Dyna Quest Penipu

1717 Views  ⚫  Asked 5 Years Ago
asked on Mar 25, 2013 at 17:56
by   diela
edited on Mar 22, 2018 at 14:35
 
Saya mendapat panggilan dari Dyna Quest yang konon katanya lawyer untuk Cintai Holidays suruh bayar penutupan. Sakit hati terus saya buat aduan di Pusat Khidmat Aduan Pengguna Nasional (NCCC) (Tribunal Pengguna). Tak sampai seminggu pengurus Dyna Quest Ashra** call kata minta maaf. Siap mention tak perlu bayar apa-apa sudah. Kalau ada orang call minta duit terus bagitau dia.. hohoho.. aku sudah bebas daripada penipuan Cintai Holidays Sdn. Bhd.
0 had this question
Me Too
0 favorites
Favorite
[ share ]
19 Answers
 1   2   Next »  Last »

answered on May 17, 2013 at 16:36
by   Mr AZham
edited Apr 30, 2018 at 15:46
 
Saya juga mengalami perkara yang sama. Wakil Cintai ini nama Vini 0123323967 call saya pada 16 Mei 2013 dan cakap dari West Dyna Quest SB lawyer dan suruh bayar RM500 untuk cancel membership sebelum today 17 Mei 2013. If not they will take legal action and I have to pay RM3000 for summons. Tapi yang pelik, dia tanya ada bawa kad kredit tak? Kalau bawa boleh bagi nombor card dan boleh bayar terus. But I pelik, kenapa lawyer firm nak caj kad kredit. Saya cakap okay tunggu saja esok (meaning today).

Then semalam I google nasib baik jumpa forum ini dan taktik mereka adalah sama. Pagi ini si Vini ini call lagi cakap benda yang sama dan saya minta alamat dan detail lawyer firm ini. Terus tak mengaku pula lawyer firm, tapi cuma penasihat undang-undang untuk West Dyna. Saya push lagi minta SSM reg. no dan alamat. Terus Vini letak telefon.

Kemudian isteri saya yang bekerja di salah satu lembaga di bawah Kementerian Kewangan telefon Vini dan minta nombor pendaftaran syarikat sebab dia akan bawa kes ini untuk dimajukan ke bahagian siasatan. Dengan tanpa takut-takut dia kata okay teruskanlah dengan siasatan. Isteri saya dah semak data dua company ini Cintai Holidays SB & West Dyna Quest SB. Kedua-dua syarikat ini pengarah yang sama dan alamat pendaftaran juga sama. Ini adalah detail alamat company ni.

1. West Dyna Quest SB
   Date of operation: 1.1.2003
   Reg. office: 29-1A, Jln Pandan 3/10, Pandan Jaya, 55100 KL
   Mailing address: Chong Su Foh & Co, 30/AF, Jln Kosas 1/4, Taman Kosas, 68000 Ampang.
   Business adress: 152-2-12, Kompleks Maluri, Jln Jejaka, 55100 KL
   Nama pengarah: 1. Lim Puoh Sea, alamat seperti di alamat perniagaan.
                  2. Lin Leng You, same,
                  3. Tong Soon Sin, no address.

2. Cintai Holidays SB
   Reg. office: same as above
   Mailing address: Suite 13, Level 8, Brem Mall, Jln Kepong, 52000 KL
   Business address: Wisma Cintai, 247, Jln Mahkota, Taman Maluri, 55100 KL.
   Nama pengarah: 1. Lin Leng Tih, same as business address.
                  2. Lim Pouh Sea
                  3. Lim Kim Hee
                  4. Dato Mohd Shafei bin Abdullah (share holder).

So with this information we can take further action dan pastikan mereka-mereka ini dipenjarakan dan bayar balik gantirugi kepada semua mangsa-magsa penipuan mereka.

Kepada tuan-tuan dan puan-puan yang tinggal di KL sila pergi siasat tempat mereka beroperasi samada wujud atau tidak. Jika anda semua memang berniat untuk ambil tindakan undang-undang, mari kita jumpa dan discuss perkara ini dan ramai-ramai ke Tribunal Pengguna.
0 found this helpful
Helpful

answered on May 20, 2013 at 21:06
by   bigmom
edited Mar 22, 2018 at 14:34
 
I also kena macam itu! What to do? How to report to Pusat Khidmat Aduan Pengguna Nasional (NCCC)? Do we need proper documentation?
0 found this helpful
Helpful

answered on May 31, 2013 at 22:19
by   hakimhusna
edited Mar 22, 2018 at 14:37
 
Saya baru sahaja dapat call, minta closing payment RM599, kalau tak surat saman RM3,000 akan datang. Apa yang patut saya buat? Saya tak pernah pun guna servis tu. Sakit hati, asyik sahaja minta payment macam ugutan begitu. Company itu pun dah dibatalkan lesen pada 2004, tapi berani lagi ugut customer dan continue operation? Macam-mana ini? Apa patut dibuat?
0 found this helpful
Helpful

answered on Jun 25, 2013 at 16:40
by   Thank God
edited Mar 22, 2018 at 14:39
 
Please to forward your complaints regarding the above subject to:

khairul@motac.gov.my

Ministry of Tourism Association Malaysia (MOTAC)

West Dyna Quest Sdn. Bhd. is under investigation now.
0 found this helpful
Helpful

answered on Jun 27, 2013 at 22:20
by   hakimhusna
edited Mar 22, 2018 at 14:40
 
Saya dah lodged report pun. Puan Nur Fazarina sudah respond pun. Terima kasih.
0 found this helpful
Helpful

answered on Jul 9, 2013 at 16:17
by   sabrina
edited Mar 22, 2018 at 14:42
 
Suami saya pun dapat call yang sama dari Syarikat West Dyna ini. Bila kami call ke syarikat itu bermati-matian dia pertahan syarikat dia. Jadi takut pula bila dia beria mempertahankan pendirian dia itu. Confirm kah ini syarikat menipu?
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 15, 2013 at 21:01
by   Fisz
edited Apr 30, 2018 at 15:47
 
@Mr AZham,

Saya berminat dan menyokong cadangan anda....masalah saya sama seperti anda
0 found this helpful
Helpful

answered on Oct 17, 2013 at 17:12
by   Rose Fara
edited Apr 30, 2018 at 16:28
 
Cintai Travellers and West Dyna Quest are so very annoying. Sangat menyesal terperangkap dulu. This is a never-ending nightmare. Took the first offer way back in 2005/2006. Masa itu kata lifetime payment, so okay lah sebab masa itu tengah bujang, macam best saja dapat peluang book bilik hotel murah-murah untuk travel bawa mak ayah berjalan.

Then in 2008 dia kata nak upgrade to platinum, sama juga kononnya lifetime payment & lepas tu tak ada sudah any upgrade. I was so naive, agree juga. Masa tu baru kahwin so lagi teruja nak travel dengan husband.

Tapi ended up tak berpakai pun sebab peluang travel outstation bawah company lagi banyak, plus even if travel sendiri pun, booking sendiri pakai agoda.com lagi murah, lagi senang & lagi banyak pilihan.

So bila dia call lagi in 2011 kata kena upgrade lagi, I cakap tak nak lah because tak pakai. So I cakap biar saja lah my card yang dah ada tu kan, I mean dah dia kata sebelum ini lifetime. Dia kata wajib upgrade... So I pun mula nak melenting, apa hal lak kena wajib nak upgrade. Dah kata lifetime, lifetime saja lah. Bila dia desak-desak, I cakap fine I malas dah nak ada kad itu pun so I just nak terminate.

Now this is the best part... nak terminate pun kena bayar RM600? Gila kah apa. Nak biar saja kad tu tak boleh, kena upgrade (means kena bayar), pastu nak terminate pun kena bayar? Masa tu baru I realised I kena scammed.

So I memang marah that caller kawkaw lah time tu... Dia siap macam ugut "Kitorang tahu semua info you. In fact kitaorang boleh terus saja deduct from your credit card"... I just gelak saja because I sudah terminate siap-siap my credit card yang I pernah guna for the past transaction dengan diaorang itu. Start daripada itu tak habis-habis diaorang call... I memang letak saja terus bila diorang call. Yang lawaknya, when I just hung up my phone, one of them SMSed to scold me "Tak sekolah ke, kurang ajar betul letak aje phone macam tu". Scammers ada hati nak cakap I kurang ajar?

I thought my nightmare is over... now they started calling me again, saying they are from West Dyna Quest, calling to tell me that I am issued a summon letter from Cintai Traveller/Holiday. Come on, nak issue summon on what? Because I tak nak upgrade my supposedly lifetime platinum card? Or because I nak terminate that card without paying the termination fee? Unheard of.

So annoying. Tapi I wonder kesian pada people yang keep on paying them... Ini macam blackmailing business...
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 8, 2014 at 21:57
by   hasnah
edited Mar 22, 2018 at 16:35
 
Cintai Holiday/West Dyna Quest should refund all the payment that have been deducted from members credit cards from 2007 up to 2012 or to all members please go to the respective banks and dispute all the transactions which were paid by credit cards to West Dyna Quest Sdn. Bhd.
0 found this helpful
Helpful

answered on Jan 25, 2018 at 18:31
by   Nitt
edited Mar 22, 2018 at 16:43
 
I pun baru dapat call pagi tadi. Katanya bakal dihadapkan ke mahkamah majistret Kuala Lumpur. Kalau sabit salah akan dikenakan saman RM32,300. Gila apa? Dah lah tak guna... bagi tahu bayar sekali seumur hidup. Bangang itu. I search pasal Cintai Holidays ini memang rata-rata modus operandi nya sama. Hubby kata abaikan saja. So I tak layan pegawai yang call 3 kali claim dia itu dari Pejabat Mahkamah Rendah.

Nak rujuk siapa pun tak tahu. Kot-kot ada yang pernah kena sampai nak kena saman leh. Share ada apa tindakan yang boleh dibuat agar diorang ini tak kacau hidup kita lagi. Benci tau!
0 found this helpful
Helpful


 1   2   Next »  Last »

Your Answer





By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.