Advertisement

Cintai Malaysia Card and West Dyna Quest Scam

11670 Views  ⚫  Asked 7 Years Ago
asked on Jan 15, 2011 at 20:06
by   Advise Needed
I have the same problem where some one call me threaten me that I must upgrade to gold card if not they will continue charge me annual fee. I think we need to find out a way to stop all these crook. I had never use the service and never sign an agreement to upgrade. How can they force us to upgrade. Should we complaint to the consumer association?
0 had this question
Me Too
1 favorites
Favorite
[ share ]
302 Answers
« Previous   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   Next »  Last »

answered on Apr 16, 2013 at 15:41
by   Miss Ryn
Hello everyone!

my advice to all of you yang guna credit card masa buat 1st payment dgn this company dulu ialah replace ur credit card atau tutup terus kredit kad yang uols guna utk bayar fees die dulu tu. Kalau u xigt which credit card u use then replace sume skali! i penah kene kacau dgn dorg ni...i tpu one of them yang kol i ni..i kate i xde CC but she said my CC is still active so nmpk mcm dorg ni ade link dgn org dlm bank yg bleh check CC kte. It seems that they will keep callig you if they see ur CC is actively used...So i wat replacement card then no more calls from them!kalau u replace the card but they still calling u..that means ada org dalam bank tu bagi details u..so better tutp akaun terus...i hope this advice dapat tolong uols sume (^____^)
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 19, 2013 at 11:40
by   ernie
edited May 6, 2018 at 19:26
 
Saya pun baru-baru 17 April 2013 ini ada terima panggilan katanya penasihat undang-undang Syarikat Cintai Global Holdings inilah. Dia ugut nak keluarkan surat saman sebanyak RM3000. Bila saya kata nak batalkan, dia kata kena bayar RM599 dan dia akan hantar surat pembatalan keahlian yang ditandatangan pengarah. Tapi dia suruh bayar sebelum pukul 1 juga. Bila saya kata nak repot polis dia kata repot lah dan dia akan hantar surat saman pada saya. So saya suruh dia bagi saya masa untuk bayar RM599 sebab saya dah serabut sebab tiap tahun saya dapat panggilan sama suruh renew kad padahal tak pernah guna pun kad tu.

Saya join pada 2006 dan itupun lepas tertipu dengan caller. Dia tak mention dari this company. Lepas potong duit dari kredit kad baru dia bagitahu.. macam mana dan pada siapa nak buat aduan? Geram sangat dah ini..

Yang saya pelik kalau penasihat undang-undang or whatever kenapa guna handhone nombor 0123323967 dan bukan ofis? Kata dah 15 tahun published.. dan siap SMS pada saya nombor akaun sebab saya kata tak nak potong kad kredit tapi nak bank in.. tapi ayat tak ada gaya lawyer langsung.. gaya nak duit orang saja.. perlu kah kita bayar padahal kita tak ada sign apa-apa dokumen pun.. saya bercadang nak ke tribunal tuntutan pengguna..
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 19, 2013 at 18:39
by   ernie
HI.. my case sama mcm Bryan. orang yang sama.. ugutan yang sama.. dan sms yang sama.. saya hampir2 nak bank in RM599 untuk terminate.. huih banyak tu.. keje penat2 bagi dekat kompeni yang b**** ni.. i join masa 2006 pun sbb tertipu dengan diorg.. tapi tak pernah guna kad ke voucher or any other service.. tak hingin.. but now rasa sangat lega jumpa this forum.. i takkan bayar.. they all xboleh saman i sebab i tak pernah sign apa2 aggreement.. jom kita sama2 report.. so u all be careful dengan perempuan nama NIVI A/P MURUGAN 0123323967. kononnya penasihat undang2 syarikat b**** ni.. ada sesapa tahu siapa sebenarnya perempuan ni? GERAM!!
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 20, 2013 at 00:49
by   Abang Jasmani
Hey geng, aku pun dapat call jugak, muslihatnya lebih kurang je. Kononnya ada legal notice, saman dari Cintai Holiday. Kalo nak batalkan surat saman tu, bayar RM600 secara bank-in. Kalo tak,kena saman, RM1800. TOTAL BULL####. Aku lebih sanggup upah gangster pukul si penipu tu daripada bayar dia,bukan takat pukul,rogol pun takpa. Celaka jahanam. Nak hantar surat saman? Hantar je la, aku bukan tak pernah dapat surat jenis legal notice tu,dari pihak yang syarikat lebih besar dan lebih terkenal lagi. takde mende lah. bleh setel punya. Kalo dia betul2 nak hantar surat tu,hantar je lah. Nak masuk court? Dengan segala bukti keburukan mereka yang dah ada kat internet pun dah lebih daripada cukup untuk menang kes. Tengok,siapa saman siapa! Bukan takat bleh menang,bleh suruh diaorang bayar segala kos guaman yang korang bayar untuk upah peguam lagi!
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 20, 2013 at 01:17
by   Together
Prosedur sesuai:
Kalau dapat panggilan macam itu lagi, suruh dia hantar saja lah surat 'legal notice' itu.
Berani kah dia orang? Takkan berani...
KALAU /ANDAI KATA sudah dapat surat(kalau dia orang berani):
1. Tanya pejabat peguam,betul kah tidak surat itu?- confirm betul-betul dengan court.
2. Kalau betul-betul jadi kes, tak perlu takut sangat.
   sebab- segala urusniaga sebelum tu adalah cuma panggila telefon,tiada hitam putih.
   Boleh dilawan dan boleh menang, sebab:
i. Tiada bukti kukuh untuk mendakwa anda.
ii. Rekod buruk mereka- dah ada banyak di tunjukkan di internet- boleh menjadi bukti yang KUKUH untuk menang kes. Bila menang kes, mereka yang kena bayar segala kos guaman, malah, anda boleh saman mereka balik.
Malah, boleh minta mereka bayar segala kos yang anda bayar untuk upah peguam bagi kes itu.

Rasanya, takkan ada surat tu sampai ke alamat anda. Benda hal undang-undang ni, bukan sebarang-sebarang beb,
malah, kalau tak cukup bahan,kes itu digugurkan oleh mahkamah.

Lagipun,senang sikit nak tengok muka penipu sial tu. Senang sikit nak panggil geng kaki pukul belasah dia...
tak hari ni,hari esok, tak minggu ni, minggu depan, tak tahun ni, tahun depan...
si celaka tu tunggu je laaa....
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 23, 2013 at 19:37
by   radinnaz
saya juga baru menerima nasib yg sama..rupanye kes ni sejak dl lagi.... dapat call dari wani 2 hari lepas.. ari ni dia call lagi tak tau nak apa lagi dan saya mls nak angkat sebab saya kurang sihat... mls nak smash dia balik... saya tunggu husband saya call dia nanti...saya cuba call NCCC tapi line busy... harap kita beramai2 bertindak segera...

modus operandi mereka sama je...

wani kata dia lawyer... bla..bla.. spt kes2 tuan sekalian... kemudian saya mintak pada dia no cintai holding sbb no pun saya dh xde... ilang... kad pun dah kemana ntah.. sbb xpenah pakai... bkn apa lgsg tak beri good servis...dan layanan mereka amat teruk... kemudian saya tunggu sampai arini tak msg2... last2 td dia call... mls saya nak angkat... sbb tgh menyusun ayat nak pekena dia semula....
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 23, 2013 at 20:59
by   radinnaz
saya baru je buat aduan dekat sorg kawan kerja di KPDNKK... tgh tunggu respon dia....nanti apa2 news... saya bgtau di sini.. sbb saya juga antara victim yg diaorg call isnin dan pagi td... tp pg td mls nak jawab
0 found this helpful
Helpful

answered on May 1, 2013 at 15:33
by   Anonymous
Sama mcm U all kena. Tapi saya bagi dia F word dan suruh dia hantar surat lawyer. Tapi dia call from this number 012 - 395 7285. Saya akan buat report kepada NCCC utk pressure dia org. This kind of scammer should be put in jail.
0 found this helpful
Helpful

answered on May 1, 2013 at 15:56
by   Anonymous
Dah hanto koplen pada nccc. Ok lepas ni nak konplen pada sapa plak.
0 found this helpful
Helpful

answered on May 1, 2013 at 16:03
by   Anonymous
Also one more thing forgot to mention. I think they sold our data to other company. Last year I have been scamm during driving calling me saying they are from HSBC amanah insurance. I thought they were real as they are giving me my credit card number that i use to pay to cintai. Its from AZ-ZAHRAA travel. Later i cancelled my c.card and last week the cintai fella calling me to upgrade my membership to platinum failed to charge my card and ask me for my new c.c no. But I refuse to give them.

My advice. Just change your credit card to new account no. This just take me 2 week to settle last year and thank god they cant use that any more.
0 found this helpful
Helpful


« Previous   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   Next »  Last »

Your Answer





By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.