Advertisement

Cintai Malaysia Card and West Dyna Quest Scam

8805 Views  ⚫  Asked 7 Years Ago
asked on Jan 15, 2011 at 20:06
by   Advise Needed
I have the same problem where some one call me threaten me that I must upgrade to gold card if not they will continue charge me annual fee. I think we need to find out a way to stop all these crook. I had never use the service and never sign an agreement to upgrade. How can they force us to upgrade. Should we complaint to the consumer association?
0 had this question
Me Too
1 favorites
Favorite
[ share ]
279 Answers
« Previous   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   Next »  Last »

answered on May 21, 2012 at 19:21
by   crux
do any body knows where is the office..what is their registration number.. i want to make the report to tribunal and a police report.. they tried to force me to pay as now they sound like wanna send me some SAMAN what so ever..so i say please send me if you want an i'll be waiting haha...as far as i know.. i di not sign any letter with them..this issue seems to be long run and they are making tons of money from us...88
0 found this helpful
Helpful

answered on May 22, 2012 at 17:20
by   puma
salam semua,

kes yang sama berlaku kpd saya pd hari 21 Mei 2012 dengan menggunakan no handphone berlainan, last sekali bercakap dengan cintai holiday yang kurang ajar ini akhir tahun lepas. Namun si dajal yang ramai ini tidak pernah putus asa menelefon meminta duit dengan pelbagai nombor telepon sejak januari hinggalah ke hari ini. Ugutan yang diterima tidak kurang hebatnya, malah polis pun langsung idak ditakuti mereka, "buatlah repot, yang berhutang bukan kami tapi kamu" kata mereka. Apabila saya mengatakan ini cara haram utk mendapatkan rezeki dan takutlah akan Allah dan kematian, diaorang melawan dengan cara lain pulak.
0 found this helpful
Helpful

answered on May 23, 2012 at 19:01
by   tertipu
Saya juga telah kna nasib yg sama....dn dia bgtau kementerian sahkan operasinya....n cabar buat report....n bila ckp nk complaint dlm paper dia ckp baguslah nanti ramai yg buat penutupan akaun....maknanya target diorg ni mmg nk suruh org tutup or terminate biar dapat caj....cakap besar ada 350k customer n cuma sy sorg yg xpuas hati yg lain xda masalah katanya.........dan siap bgtahu yg company dia xkan tutup sbb dh 15tahun operasi.....n pembatalan lesen 2004 dulu tu dia kata cerita lama sekarang dh dpt pengesahan....pihak kementerian xda apa2 tindakkan ke dgn company yg xhenti2 menipu n tindas org ni....dh la tu ckp seolah2 kalau kita x buat penutupan maklumat kita boleh digunakan pihak lain....dia jual maklumat customer ke?....
0 found this helpful
Helpful

answered on May 23, 2012 at 19:09
by   idao Rawang
Kes ni pun berlaku kepada saya.  Saya nekad tidak akan memperbaharui membership ataupun upgrading to Platinum card. Nak cancel/batal keahlian pun diminta bayar RM599. Mereka dari Syarikat West Dyna Quest. Saya nak tunggu surat lawyer mereka, harap2 mudah untuk saya buat aduan di KPDNKK. Apabila kita masuk website syarikat ni, ia berkaitan dengan syarikat Cintai Holidays (M) Sdn. Bhd.  Mengikut website NCCC (National Consumer Complaints Centre), "Semakan mendapati lesen jualan langsung Syarikat tersebut (Cintai Holidays (M) Sdn. Bhd) telah dibatalkan pada tahun 2004." Pemanggil mengatakan syarikat ni telah beroperasi selama 15 tahun.

Walaubagaimanpun fakta2 ini perlu di "double check". No tel. pemanggil: 0123350652, 0123301597 dsbnya.

Rujukan:

http://www.majalah.com/?business:west-dyna-quest-sdn-bhd:C6ZXH65QKX0

http://cintai2u.com/travellers/

http://www.nccc.org.my/v2/index.php/aduan-pengguna/arkib-2010/163-others/1616-cintai-holidays-malaysia-sdn-bhd
0 found this helpful
Helpful

answered on May 23, 2012 at 19:46
by   tertipu
sy juga hadapi situasi yang sama, hampir setiap hari berlainan orang yang call utk suruh buat penutupan kad ahli dan cintai akan caj rm599. last sekali dia call semalam, dan sy tidak dapat tahan sabar lagi dengan putar belit diorg, xtahan kena maki terus dia letak telefon dan mula berbalas sms dengan sy dengan bongkaknya cabar buat report, dia juga bgtahu kalau nak complaint dalam suratkhabar pun buatlah, katanya lagi bagus sebab ramai yang akan buat penutupan nanti dan dia akan dpt caj. kat ni dah nampak dah targetnya mmg dia akan suruh kita terminate keahlian dan dia akan caj, lagi memualkan bila dia beritahu ada 350k customer dan cuma sy sorg je yg xpuas hati.....dan dengan berlagaknya bgtahu companynya TIDAK AKAN ditutup sbb dah operasi 15tahun n dpt pengesahan kementerian..last sekali dia bgtau KALAU DAH TAK MAMPU BAYAR BUAT CARA TAK MAMPU JANGAN BISING-BISING......sebab sales person ni dah kehabisan idea untuk putar belit, sy minta evidence or aggrement yg mengatakan sy perlu bayar yuran tahunan dan perlu bayar bila nak terminate....sy dah terminate pd 2009 bila servis yg diberi macam minta sedekah....padahal bila suruh join ayat manis, bila kita cari balik person yg offer kita dulu dia akan cakap ,,oh dia dah naik pangkat dah xjaga sales, atau dia dah berhenti....atau guna nama lain?.....diharap pihak kementerian memandang serius perkara ini memandangkan ramai yg tertipu.
0 found this helpful
Helpful

answered on May 25, 2012 at 16:45
by   Mav3rick
seems like they're still resorting to such bullying tactics. Should we allow them to continue? Can we do something bigger? Complaining to NCCC doesnt seem to have any impact. Should we like take it up with some adun, call in press conference to get a bigger response?? They've so far not contacted me this year.. i refused to pay them last year and i did not see them charging me the yearly fee..
0 found this helpful
Helpful

answered on Jun 1, 2012 at 18:31
by   TORON
MASALAH NIE SAMA MACAM SAYA KENE..BARU TADI DAPAT PANGGILAN DARI SYARIKAT CINTAI CILAKA NIE..SURUH BAYAR RM 599...PADAHAL TAK PENAH PAKAI PUN PERKHIMATAN DIA. SESIAPA YANG BIJAK PANDAI TOLONG BAGITAHU APE PERLU BUAT PADA MALAUN NIE....BENGANG..
0 found this helpful
Helpful

answered on Jun 8, 2012 at 03:41
by   sangat tidak puas ha
post sebelum ini sudah menunjukkan ramai yang tidak puas hati dengan cara syarikat ini. buat komplen kepada kementerian yang berkenaan supaya kegiatan mereka ini dapat dihentikan. saya ada membuat komplen kepada KPDNKK, dan mereka akan menyalurkan aduan kepada kementerian yang berkenaan. saya telah dimaklumkan bahawa kad pelancongan ini adalah tidak diiktiraf. kepada wakil cintai holiday, tolong hentikan kegiatan ini, jangan mengelirukan orang ramai. Manis mulut, pengaruh orang ramai jadi ahli, bila tidak mahu upgrade kad, keluar semua perkataan yang tidak menyenangkan. kalau begini la servisnya, sememangnya patut ditarik semula lesen perniagaan syarikat ini. pada mula kata 'bayar sekali untuk seumur hidup' setelah tahun ke dua atau ketiga dan seterusnya minta lagi bayaran untuk upgrade kad. sentiasa call untuk itu....macam kita ada hutang dengannya. selepas bayar untuk upgrade, kita minta untuk keluar keahlian, kena lagi bayaran RM599 untuk penutupan akaun dan mengelakkan cas tahunan kononya...selepas itu apa lagi bayaran yang diminta. syarikat ini cukup pandai mempengaruhi orang ramai. pandai mengambil kesempatan, kalau company dah tidak mampu 'survive' tutup je la. jangan mengharapkan duit orang ramai untuk membayar semua perbelanjaan company.
0 found this helpful
Helpful

answered on Jun 8, 2012 at 07:17
by   Friday
Hi everybody, looks like everyone is in the same boat. In my case its even funnier. I have been refusing to talk to anyone from this company eversince they asked me to pay a fee for terminating my membership ( which i thought what the heck?). And 2 days ago i received a call from their legal department a lady by the name of Miss Neha said that she received a complaint from her client Cintai Malaysia that I am being uncooperative. So what, is she threatening me by pretending that she is the lawyer for this company?? I shall make a police report for the harrasment so that in case one of you actually get the Utusan or Star to publicise this , u have another police report to add on.
0 found this helpful
Helpful

answered on Jun 11, 2012 at 18:46
by   Anonymous
this company realyy f**k ler.. pasal susah sgt nk terminate kan dia nyer keahlian.. kolo orang dah tak nak service dia.. so.. f**k off laa.. stakat bagi voucher hotel yg x brape tu pun nk kecho hebat.. ####n..
sy dah wat report to NCC pun still nothing happens to this company.. or NCC take no action at all?.. is here any other consumer bodies that can take the action against them.. jangan nk kumpul 100 orang baru nk wat keje plak..letih la..
0 found this helpful
Helpful


« Previous   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   Next »  Last »

Your Answer





By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.