Advertisement

Cintai Malaysia Card and West Dyna Quest Scam

24639 Views  ⚫  Asked 8 Years Ago
asked on Jan 15, 2011 at 20:06
by  
edited on May 28, 2019 at 01:03
 
I have the same problem where some one called me and threatened that I must upgrade to gold card if not they will continue charging me annual fee. I think we need to find out a way to stop all these crook. I had never used their service and never signed an agreement to upgrade. How can they force us to upgrade. Should we complain to the consumer association?
0 had this question
Me Too
1 favorites
Favorite
[ share ]
322 Answers
« Previous   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   Next »  Last »

answered on Apr 13, 2016 at 22:21
by  
edited Jun 28, 2016 at 05:45
 
Saya baru sahaja terima panggilan dari Syarikat Cintai Malaysia semalam (12 April 2016).. minta settle bayaran sebanyak RM2,500 tertangguh dari tahun 2014. Jika tidak buat bayaran maka saman berjumlah RM28,000 akan dikeluarkan.

Yang naik geram bermula 2014 mereka suka-suka potong direct RM599 dari kad kredit. Hampir RM1,000 lebih dia potong... suka-suka dia sahaja... sedangkan dulu dah siap terminate... dan siap bayar RM599.

Mentang-mentang kad kredit saya dah terminate dan mereka tak boleh potong... mereka siap call minta bayaran...

Jadi apa yang perlu saya buat...

#Tribunal Pengguna
#KPDNK
0 found this helpful
Helpful

answered on May 18, 2016 at 08:18
by  
edited Jun 28, 2016 at 05:51
 
Salam hormat,

Saya juga menghadapi masalah yang sama pada tarikh 17-May-16 (2.50pm) dimana saya menerima panggilan daripada "Si Minah" (lupa tanya nama) nombor telefon 011-10698743 mengaku dari mahkamah (tak ingat namanya) mewakili CINTAI Holiday untuk menyaman saya sebanyak RM35,000 kerana tidak membuat bayaran keahlian tahunan RM599 bertahun-tahun atau saya menghadapi masalah tak boleh buat loan, black list dan rumah, kereta akan disita. (dalam hati berkata "melampau betul ugutan ni")

Saya jawab, saya telah pun tutup akaun saya 3 tahun lepas bersama En Asyrof (Manager) dan panggilan saman ini saya dah terima kali ke 2 (dalam keadaan marah). Kali terakhir saya dah deal dengan En Asyrof (Manager) untuk proses penutupan. Ingatkan dah setel. Saya nyatakan saya ada semua dokumen penutupan dan segala hitam putih. (Dalam hati terfikir juga, kenapa panggilan pertama nak buat saman apa bagai, tak ada apa-apa pun terjadi kat saya. Buat loan dan sebagainya ...ok jerr)

Macam biasalah, mereka dah terlatih dengan skrip untuk menipu, ada sahaja ayat nak jawab. Memang kaki auta punya agen.

Akhir sekali..."Si Minah" ugut sekali lagi "Kalau selepas ini rumah & kereta akan disita, kami tak tahu"
Saya jawab "OK.. saya akan bawa isu ini dengan lawyer saya"

Terus "Si Minah" itu letak telefon.

P.S.: Saya nasihatkan jangan takut ugutan mahkamah apa bagai sebab 2 kali saya terima panggilan seperti ini. Tiada apa-apa tindakan pun. Kerja mereka mengugut untuk bayar sahaja.

P.S.S.: Lagi satu ...saya nasihatkan simpan nombor-nomnor handphone yang kawan-kawan kat sini kongsikan supaya lebih mudah kenal pasti agen CINTAI sedang menelefon. Jadi tak payah buang masa angkat telefon.

Tolong rujuk dengan Encik Raja Asyrof (Manager CINTAI) untuk segala kepastian.
No HP: 016-3358515 atau 012-3302359  
0 found this helpful
Helpful

answered on May 19, 2016 at 18:33
by  
edited May 23, 2016 at 04:02
 
MAYBANK (5624-1450-9908) WEST DYNAS. SILA BUAT PEMBAYARAN  HARI INI SEBELUM  PUKUL 6PM. PEMBAYARAN RM2550. SELEPAS PEMBAYARAN DIJELASKAN SILA HUBUNGI PIHAK SAYA UNTUK SEMAKKAN. TQ
Hari ini pukul 12:45 tengah hari, 1st time saya pun dapat panggilan yang sama. Bila saya google, bukan saya seorang yang dapat panggilan ini. Sila bayar hari ini juga. Panggil tengah hari suruh bayar petang... konon tak bayar dari 2009. Penipu!
0 found this helpful
Helpful

answered on Jun 9, 2016 at 18:05
by  
edited Jun 28, 2016 at 05:53
 
Saya mengalami masalah yang sama setiap tahun dengan panggilan daripada West Dynas (Cintai Malaysia Card). Mereka akan membuat panggilan di bulan puasa.

Saya dah terkena tahun lalu pada bulan puasa dengan meminta bayaran sebanyak RM30,000. Tetapi saya berkeras tidak mahu membayarnya kerana dalam perjanjian RM599 seumur hidup yang peliknya dia kata seumur hidup membership. So maknanya kena bayar setiap tahun sedangkan dalam terma dan syarat tidak ada langsung pembayaran membership setiap tahun.

Last year saya diugut membayar RM5,100 dengan membayar melalui CDM mereka tidak menyarankan sara membayar secara online dan dikaunter bank. Bukankah ini pelik, mereka menyatakan bekerja di Mahkamah Rendah WPKL. Bila saya hubungi pihak pendaftar saman mahkamah mereka menyatakan nama yang membuat panggilan dari mahkamah tersebut tidak wujud. So please bantulah saya dan juga orang lain yang kena macam saya ini yang sentiasa diugut.
0 found this helpful
Helpful

answered on Jun 23, 2016 at 23:58
by  
edited Jun 28, 2016 at 05:58
 
Saya menerima panggilan dari KATANYA dari Mahkamah Rendah Kuala Lumpur, Puan Nurashidah, 0192609121. Ini panggilan yang ke dua kali (pertama tahun 2011). Kes sama juga, katanya RM599 untuk life time membership.

Hari ni saya telah diminta untuk bayar RM5,100 kepada pihak Cintai Malaysia sebelum jam 6.00 petang. Kalau tidak kena naik court bayar saman RM18,000. Saya minta nombor office untuk semakan betul atau tidak. Dia kata nombor handphone itu adalah nombor official office.

Saya call Pendaftar Mahkamah Rendah KL, pegawai itu kata nama itu tak ada pun. Katanya dah ramai penipuan macam itu dan minta pengguna untuk buat police report.

Lawyer Nurashidah itu call saya balik, sekali lagi saya tanya kat mahkamah pejabat dia tingkat berapa... dengan nada sinis dia tanya saya balik, kenapa? Saya juga minta nombor phone office, akhirnya dia bagi nombor telefon office Cintai Malaysia. Bulan puasa pun nak menipu.. cari duit raya mungkin.

Saya rasa 2-3 tahun mereka ni akan call balik untuk tuntutan yang sama. Mohon pihak yang berkaitan untuk ambil tindakan.
0 found this helpful
Helpful

answered on Jun 24, 2016 at 22:20
by  
Hi All,

      Please don't fall into their trap, this is all fake. Myself already verify with Cintai Malaysia      

Wisma Cintai
No: 247, Jalan Mahkota, Taman Maluri
55100 Kuala Lumpur,
Malaysia
Tel: 03-9206 9399
Fax: 03-9206 9288, 03-9206 9388 

You all can call up to check your member validity. Please don't trust this 0192609121 phone no.

Thanks
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 26, 2016 at 00:22
by  
I faced this situation before about 1 to 2 years ago and just 5 min ago i received a call from 0192799121.
Can someone please put a stop to these scammers? Can the police get involved?
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 26, 2016 at 20:59
by  
This is **** , 4 years ago my father had receive call and he had argue with them and agree to pay rm 599 for the member cancellation and today receive a call from this number 019-2769121 so im gona make a report to police , I had call ssm to check company West DYNA Quest sdn bhd and they told this company still exist . This is totally **** how come the company can be survive so long and this complain had make more than 6 years !!!!!
0 found this helpful
Helpful

answered on Nov 25, 2016 at 20:13
by  
Latest update, now the phone number changed to 0192799121 from this Cintai Holidays. Received a call 10 mins ago & said that they will send the letter to my house and to 'hadir di Makhamah KL pada hari Khamis minggu depan'. I paid dont know how many RM599 till 2014 to terminate my membership. No need to entertain them, there is no signature on any documents about the membership and there is no unable termination for any service. All the victims and friends here being treated the same script of Summon case, Legal case show from this scam company. 
0 found this helpful
Helpful

answered on Jan 16, 2017 at 20:07
by  
edited Jan 23, 2017 at 10:44
 
I am from Pahang. I received a call last week saying that Bank Negara is going to freeze all my bank account because I have summon case from West Dynas for not paying the yearly fees and ignoring their calls. The voice is an Indian lady. When I asked to talk to the personnel of the company, a Malay called me and stating that she is the company reps. She strongly accusing me "Ingkar syarat dari" contract that I had signed with the company. I told here I have paid for the termination of the card RM599 years ago. But she said that I actually terminated the card but not the membership.

When I asked if the case could be settle outside the court, she said I have to pay around RM15,000. But the company was only asking me to pay RM8500. For full settlement, I asked why it was so much since I haven't any privilege since the date. She said the membership was for life. The yearly fee plus the insurance that covered the card member, thus amounted to that.

So I asked to terminate my membership. She said I have to pay RM850 for that and give me the account number of Maybank 5624-1450-9908 before 5pm that day. I did do the payment and am now waiting for the termination letter.

Do help me, I am a victim.
0 found this helpful
Helpful


« Previous   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   Next »  Last »

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions by category or search to find answers.