Advertisement

Cintai Malaysia Card and West Dyna Quest Scam

13641 Views  ⚫  Asked 7 Years Ago
asked on Jan 15, 2011 at 20:06
by   Advise Needed
I have the same problem where some one call me threaten me that I must upgrade to gold card if not they will continue charge me annual fee. I think we need to find out a way to stop all these crook. I had never use the service and never sign an agreement to upgrade. How can they force us to upgrade. Should we complaint to the consumer association?
0 had this question
Me Too
1 favorites
Favorite
[ share ]
308 Answers
« Previous   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   Next »  Last »

answered on Nov 6, 2014 at 19:29
by   Asmaniza
Jgn layan West Dyna (WD) sbb sy pun dah terkena jgn jd bodoh spt sy. Hari ni jam 10.33 pg dia call dengan modus operandi yg sama. Si penipu akan jatuh ke tanah jua. Aku bengang betul dgn mereka ni rupanya bukan main ramai lg dah terkena.Sekejap jd lawyer, sekejap jd wakil syarikat, sekejap jd pegawai KPDNKK & mcm-mcm lagi.Sorry laaa aku nk layan, tak akan lagi aku habiskan beribu-ribu utk si jahat lahanat!!!!
Apa mereka ingat kita ni bodoh sgt ke? Kalau betul ler dlm masa 14 hari ni aku terima surat saman daripada mereka aku akan maklumkan & aku memang dah bersedia emosi dan jasmani bersama lawyer aku w/pun aku mahupun pihak dia tiada bukti yg kukuh.Bodoh sama bodoh, pandai sama pandai lawan lerrrrrrr..... lagipun aku dah beritahu perkara ni dengan member polis aku di bukit aman utk siasat pegawai ni.Padan muka sape suruh kasi nama penuh, no. IC n No. fon yg dah tentunya palsu.Ariosss slmt berjuang.
0 found this helpful
Helpful

answered on Nov 13, 2014 at 21:40
by   miee
i met up the same situation.

I received call from a legal firm and agent acting on behalf of Cintai Holiday (M) Sdn Bhd (CHM). Below is updates of what transpired

1) Received a call from a lady (not remember her name) claimed acting on behalf of CHM informing me that I've an outstanding membership fee of RM3,000+++ that I've failed to settle despite numerous reminders sent by CHM. I've a choice either to settle the outstanding sum or risk being charged in court in a weeks time. To prevent this, I can settle settle a termination fee of RM700 before 5PM today (26/6/2014).

2) After I agreed to settle the RM700, anather lady of Wests Dynas Marketing called (Tel No : 017-2199400)
to verify my IC no. She got my IC correct but asked for updates of my home address.

3) Due to urgency, She adv I can pay the RM700 via M2U. She gave me account no. 5624 1450 9908
Wests Dynas). I asked for email address to send proof of payment and she gave me wests_dynas@yahoo.com

4) Received a call again from a lady (not remember her name) claimed acting on behalf of CHM informing me that I've an outstanding membership fee of RM1400 which i just pay RM700 last time. I've a choice either to settle the outstanding sum or risk being charged in court in a weeks time. To prevent this, I can settle settle a termination fee of RM700 before 5PM today (08/8/2014).

5) After I agreed to settle the RM700, anather lady of Wests Dynas Marketing called (Tel No : 017-2199400)
to verify my IC no. She got my IC correct.

6) Due to urgency, she adv I can pay the RM700 via CIMB. She gave me account no. 8006 95 9549
Wests Dynas). I asked for email address to send proof of payment and she gave me wests_dynas@yahoo.com.

7) I received the same call again, then i ask them to send SAMAN because i noticed that is a scam called.

now i am waiting for it....
0 found this helpful
Helpful

answered on Nov 20, 2014 at 22:06
by   tertipu
saya nak tanya company ni sama dgn west dynaz solution ke yg konon2 handle kad ahli cintai malaysia tu? perlu segera jawapan. tq
0 found this helpful
Helpful

answered on Mar 9, 2015 at 19:34
by   mh93
I joined the member last few years without using the privilege. I now trying to cancel it but they said i had to pay RM8,000 for everything. What the heck is this? I've paid RM799 for three times, and still they came up with closing file, erase data, cancel membership, cancel this and that. I've asked them to show me again their term and condition but they said they couldn't give it to me until I have paid some sort of fees. I really get so ####ed off with those operators saying they are from mahkamah tinggi etc. And every time when I asked them to proceed to legal letter, they never done so. I joined WorldVentures before, with a LIFETIME MEMBERSHIP as well, but when I cancel my membership, I never have to pay the membership cancellation fee. This is really ridiculous cos CINTAI MALAYSIA is like a pain in the ass, harrassing people with their rude operators asking for money every now and then.
0 found this helpful
Helpful

answered on Mar 11, 2015 at 22:04
by   salmiza
Penganiayaan dan ugutan melalui telefon:

Customer melanggan menjadi ahli kad untuk menyenangkan diri untuk bercuti dengan diskaun tertentu yang ditawarkan oleh pihak Cintai Malaysia. Di awal promosi, bayaran sekali seumur hidup. Tetapi setiap tahun dia update tanpa pengetahuan customer, asyik minta bayaran untuk update tersebut. Tetapi apabila customer nak stopkan keahlian, pihak Cintai Malaysia menghalang. Customer bertegas dan menyatakan pembatalan dan pihak Cintai Malaysia pun dah bersetuju dengan permintaan customer tersebut.

Setelah beberapa tahun, saya menerima panggilan West Dynas yang menyatakan saya akan di saman sebanyak yang ditetapkan oleh Cintai Malaysia.
0 found this helpful
Helpful

answered on Mar 12, 2015 at 19:58
by   farid
edited Apr 27, 2016 at 19:35
 
Laa.. berani lagi rupanya diorang ini.
Ignore sahaja ugutan diorang itu.
Kalau diorang call jangan jawap.
0 found this helpful
Helpful

answered on Mar 18, 2015 at 01:51
by   anilant
Saya terima panggilan dari Bahagian saman mahkamah rendah putrajaya untuk membayar saman dari syarikat Cintai Holidays sebanyak RM 5600 untuk cancel card saya. Saya  membayarnya tapi lepas itu saya mendapat pangillan dari Kementerian Pelancongan Malaysia (Puan Hafizawati 012 3408836) untuk bayar balik yuran perkhidmatan sebanyak RM 12 000 secepat mungkin supaya saya tidak di blacklist oleh bank negara dan harta saya akan disita jika tidak membayarnya. Semua ini melalui pangillan telefon dan tiada apa-apa notice tertulis.
Saya tengah bingung kerana menghadapi masalah untuk membayar jumlah ini. Tolong memberi nasihat.
0 found this helpful
Helpful

answered on Mar 18, 2015 at 02:27
by   anilant
i am also in the same boat. I joined in 2007 and top up membership to lifetime.  I had to pay RM 5600 outstanding because receive a call from Mahkamah rendah putrajaya to pay or proceed with summons. They called me to pay(0162593066, 0123029836 and 0123889836). I paid and then a lady from Kementerian pelancongan (0122925836 and 0123408836) informing me to pay RM 12 000 (already paid RM  3200)of service tax because I cancelled my card. If I do not pay, I will be blacklisted by bank negara and my house will be seized. I am very confused and tired and do not what is true and what is not. advices anybody. I have all the prove of payment
0 found this helpful
Helpful

answered on Mar 18, 2015 at 15:30
by   vkpc
saya terima panggilan dari Bahagian saman mahkamah rendah putrajaya...
Tak ada Mahkamah Rendah di Putrajaya.
0 found this helpful
Helpful

answered on Mar 18, 2015 at 20:03
by   farid
cintai holidays menipu.
semua tu panggilan dari cintai holidays sendiri.
kalau nak confirmation call office Kementerian Pelancongan & cari org yg nama hafizawati. kalau wujud nama tu tanya samada dia terlibat dalam hal ni atau tidak (aku yakin mmg tak terlibat.
kat putrajaya mmg tidak ada mahkamah rendah & bukan kerja org kat mahkamah utk call tuntut saman.
kalau boleh anilant buat aduan / hantar email kat kementerian pelancongan pasal cintai holidays melibatkan nama kementerian dlm penipuan diorg tu.

kalau nak dptkan bukti kukuh yg cintai holidays tu menipu.. call no yg dia bagi & tanya nama penuh & no kad pengenalan dia so that boleh maklumkan pada kementerian pelancongan.
0 found this helpful
Helpful


« Previous   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   Next »  Last »

Your Answer





By posting your answer, you agree to the privacy policy, cookie policy and terms of service.