Advertisement

Cintai Malaysia Card and West Dyna Quest Scam

8904 Views  ⚫  Asked 7 Years Ago
asked on Jan 15, 2011 at 20:06
by   Advise Needed
I have the same problem where some one call me threaten me that I must upgrade to gold card if not they will continue charge me annual fee. I think we need to find out a way to stop all these crook. I had never use the service and never sign an agreement to upgrade. How can they force us to upgrade. Should we complaint to the consumer association?
0 had this question
Me Too
1 favorites
Favorite
[ share ]
279 Answers
« Previous   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   Next »  Last »

answered on Apr 8, 2015 at 21:10
by   Poor Old Man
Case mcm scam.. nak scam extra moneys dari lu.. Biar dia.. jgn angkat talipon..
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 17, 2015 at 14:07
by   emmf
saya dapat call dari 012 3029836 yang kononnya dari lawyer firm suruh menghadirkan diri ke mahkamah petaling jaya kerana disaman oleh syarikat cintai malaysia. saya telah terminate keahlian dengan syarikat ini lama dah. tapi annual fees still berjalan sehingga sekarang, dan pihak cintai malaysia claim tertunggak sebanyak rm1800.

padahal surat menyurat untuk mengahadirkan diri ke mahkamah tak penah dapat. no kes pon tidak diberi. saya call mahkamah nak cek kes, mahkamah petaling jaya hanya ada proceeding berkenaan jenayah sahaja.

so saya jadi komfiussama ada if betul saman ni wujud...kes ni consider jenayah ke sivil?

report polis telah dibuat. dah call syarikat cintai malaysia yang original, diorang pon dah nyatakan saya dah lama terminate keahlian. tapi ada company lain yg ambil semua personal information saya and keep calling mintak duit. cintai malaysia original  siap suruh ignore bende ni.

masalah nye asik call dari lawyer firm ni la...dari mahkamah la...mengganggu hidup sebenarnya...kita tak salah tapi dikejar cam org bersalah..geram

plz advice...
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 17, 2015 at 15:03
by   Pak Dolah
Pergi attend case in Makhamah.. File "Notis Kehadiran" dulu (important).

After proceedings tengok apa hal, anything "fishy" buat polis repot lagi. Could be stolen identity..
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 17, 2015 at 19:47
by   miss confused
i also hv the same experience but i never paid whatever they asked me to pay. the same MO like yours.
already write to NCC about this issue. she said just ignored it because its a scam. and kementerian pelancongan already file a case against cintai holiday.
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 17, 2015 at 23:06
by   Maleficent
Saya pun baru terima call dr no yg sama dan semuanya berkaitan dgn Cintai Malaysia Holding. Dia suruh byr 3k arini sblm pkul 7pm. Klu x salinan saman dia nk hantar dgn Kementerian Pendidikan dan sy akan dibuang keja.
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 21, 2015 at 22:28
by   Zame
New Agent called on 17 April and 21 April 2015

The Agent called asking to pay the debt about RM3000 even though payment to closed account made before 2013. Because of promising letter to close account was not sent from this company, so that I tried to identified the person who are calling. But she and he refused the give name and identification card number to refer to police station to make clear police report and which company they work. They are passing phone and refuse to give identification, like have more than 2 person working together.

After a few time call, they said a police from Bukit Aman will call you after a few hour and then disconnect the phone.

Be alert with this number 012-2714836 and 012-4448836
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 21, 2015 at 22:39
by   Zame
Same call from 012-2714836, 012-4448836.
Relevan goverment agency please action to trace who is the phone owner?
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 30, 2015 at 09:11
by   AsalDariKampung
Minggu lepas sy dpt call dri nombor xdikenali, tp sy xjwb sbb sdg sibuk bekerja, semalam nombor tu call lg dh cakap dia nk mntak pembayaran tunggakan dari tahun 2012 sebanyak rm3200, dan perlu dijelaskan kepada west dyna sebelum jam 8mlm, sy mntak tangguh sbb tiada duit sbnyk tu, lepas brp kali dia setuju utk tangguh sampai esk tghhri, sekarang adakah sy perlu byr rm3200 tu sedangkn sy xtau ape2, masa call dia ada ckp kalau tak bayar akan disaman rm18000 dan harta disita, sekarang saya buntu dan tak perlu bayar atau tidak, sy ada baca thread sblm2 ni dan bnyk ckp benda ni xbetul, kalau boleh sy nk mntk tolong apa perlu sy buat skrg, esk dia akan call lg,
0 found this helpful
Helpful

answered on Apr 30, 2015 at 19:46
by   farid
jangan layan call ni.  mereka menipu.
kalau nak jawab call ni juga... mintak segala document dari diorg & kata yang you nak refer document tu semua kat lawyer you dulu.
kalau boleh mintak no. ic budak yg call tu.
0 found this helpful
Helpful

answered on May 18, 2015 at 21:16
by   MIke
edited May 18, 2016 at 22:54
 
Mengarut sahaja semua itu. Kaki nipu. Walaupun batal, next time dia orang akan call mintak bayar lagi atas sebab-sebab lain.

Next time kalau berkaitan dengan surat saman, cuba jawab "sila hantar surat saman dulu bla...bla... biar peguam saya semak dulu". Surat saman kalau ada pun tipu punya. Menyamar pelbagai.

This totally a long time scammer. Read the NCCC's complain at:
http://www.nccc.org.my/v2/index.php/aduan-pengguna/arkib-2010/163-others/1616-cintai-holidays-malaysia-sdn-bhd

and file your complain at:
http://www.nccc.org.my/v2/index.php/ingin-membuat-aduan-e-aduan
0 found this helpful
Helpful


« Previous   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   Next »  Last »

Your Answer





By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.