Advertisement

Cintai Malaysia Card and West Dyna Quest Scam

15260 Views  ⚫  Asked 7 Years Ago
asked on Jan 15, 2011 at 20:06
by   Advise Needed
edited on Oct 22, 2018 at 19:24
 
I have the same problem where some one called me and threatened that I must upgrade to gold card if not they will continue charging me annual fee. I think we need to find out a way to stop all these crook. I had never used their service and never signed an agreement to upgrade. How can they force us to upgrade. Should we complain to the consumer association?
0 had this question
Me Too
1 favorites
Favorite
[ share ]
311 Answers
« Previous   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   Next »  Last »

answered on Aug 5, 2014 at 15:27
by   LFen
I received a call and she told almost 99% the same things. Ask me to pay RM700 else will send me a lawyer letter.
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 7, 2014 at 22:46
by   Anak Keling
edited Jun 17, 2018 at 04:17
 
Saya seperti nama di ataspun, hari ini menerima panggilan telefon daripada syarikat tersebut di atas meminta saya membayar RM 700.00 hari ini. Saya diberi tempoh sampai pukul 6.00 petang ini untuk membuat bayaran. Jika tidak, saya akan menerima Surat Saman dalam masa 7 hari. Syukur! Saya dapat melayari halaman ini, memberitahu bahawa syarikat ini menipu! Diharap pihak berkuasa dapat membuat tindakan sewjarnya terhadap syarikat tersebut demi menghindar dan mencegah lebih ramai rakyat Malaysia menjadi mangsa penipuan, seperti saya. Terima kasih.
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 11, 2014 at 15:09
by   Siti
Saya ditipu baru-baru ni. Macam mana kita hendak dilindungi kalau undang-undamg sendiri berpihak pada mereka. What the next step?
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 21, 2014 at 02:35
by   Anonymous
edited Apr 18, 2018 at 19:23
 
I have the same case as what Andrew had on 11 jun 2014. I was asked  by Pn. Maria Bt Sulaiman (012-5484569) to pay RM320 to Weats Dynas Solutions @ Maybank AC. No: 562414509908 to Puan Sarah (017-6899962) and I thought the case was settled. I was shocked when I received the same call again a few days later asking for another RM699 from another lady, Pn Nor Rashidah (016-2593066) claiming to be a lawyer from Mahkamah Persekutuan Putrajaya, pretending to help me settle the summon on Cintai Malaysia amounted RM 3600.

I have consulted my friend who is a lawyer and I was told that this is a scam. Be careful of these few ladies or they might be the same one lady putting up a threatening drama.For the Cintai Malysia Card, I have thrown away many years ago.

Do consult the police if you happen to be one of the victims. You can also report to Tribunal Pengguna.
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 21, 2014 at 04:00
by   Anonymous
edited Apr 18, 2018 at 19:24
 
It was fortunate I google and found this forum. Like many who has posted their story, I also received a call (unknown number) from a Malay lady from law firm informing me they will be sending a lawyer letter to pay RM2,000+ for overdue membership fee. She said if I don't want to pay the summon, I will need to cancel my membership. They will pass my contact to membership dept. To cancel membership I need to pay RM699. The lady said she will forward my name to the dept and they will call me soon to cancel my membership.

Not long after the 1st call, I received a call (012-548 4569) from another Malay lady informing me to cancel my membership I need to pay RM699 to CIMB or MBB account. I asked for the account number. She will SMS me. After that I received a SMS (017-689 9962) to pay RM699 to Wests Dynas Solution MBB 562-414-509-908.

After reading all the post on this website, I am 100% sure this is a SCAM.

Last year I have received a few calls to pay my membership which I told them I don't want anymore and stop the membership.

My advice to all who receive such calls to ignore their threats. If you like go and make police report.
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 21, 2014 at 21:04
by   yuzy
edited Apr 18, 2018 at 19:25
 
Ayah saya baru mendapat panggilan macam kes yang sebelum ini berkaitan West Dynas ni. Memang method yang sama digunakan. Nasib saya search dulu kat internet dan baca semua post pasal West Dynas ni. Memang senang-senang saja nak menipu and ambil duit orang.

Harap yang lain-lain juga akan alert dengan hal ini dan berharap West Dynas akan terima balasan nya suatu masa nanti.
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 25, 2014 at 19:11
by   Sari
edited Apr 18, 2018 at 19:27
 
Saya juga rasanya kena tipu macam anda semua. Acting lawyer ugut akan saman, kalau tak buat bayaran sebelum jam 3 petang. Dah 2 kali ditipu. Har ini ada lelaki India call kata ada tunggakan bayaran RM3000 lebih. Saya terbaca post anda semua. Rasa takut saya hilang.

Nak bantuan macam mana nak buat report pada NCC. Tolong bantu saya.

Kita kena pastikan mereka tak buat lagi pada orang lain.
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 26, 2014 at 18:23
by   stressed teacher
edited Apr 18, 2018 at 19:29
 
Saya baru terima a call from Patrick from a private number nak saman saya sebab saya masih belum jelaskan tunggakan interest charges atas penggunaan kad kredit saya dengan Syarikat Cintai Holidays. Dia mentioned yang saya kena bayar 50% dari tunggakan tersebut. Another 50% telah dibayar oleh Syarikat Cintai. Dia cakap kalau saya tak buat bayaran before 3 pm today dia akan proceed dengan saman tersebut. Apa yang perlu saya buat?
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 26, 2014 at 19:27
by   vkpc
Just hang up the phone and be happy.
0 found this helpful
Helpful

answered on Sep 3, 2014 at 19:44
by   fajar
saya pun dah byk kali dpt call dari syarikat cintai holidays ni.  Mula mula suruh bayar sebab saya nk tutup akaun. Senyap dalam setahun dua.  Lepas tu dapat call dari syarikat Lawyer Baharuddin & Co nk saman sebab x bayar interest. Kalo bayar hari ini (24 Julai, 2014) sebelum jam 6.00 petang saman x jadi hantar.  Saman 1400 tapi syarikat bgi discount 50% jadi saya kena bayar 700.00.  Saya pun bayar sbb x mahu pnjang cerita dan minta batalkan kad. Hari ni telefon dari private number bagitahu daripada Syarikat Lawyer yang sama bagitau nk batal saman tapi Mahkamah reject sebab ada lg baki 700 lebih x bayar..Dah rasa mcm kena tipu sebab dlu cakap nk batal keahlian tp sampai sekarang x batal pun lagi.  Dia bagitahu nk proceed dengan saman saya bgtau proceed la nk tgok macamana.
0 found this helpful
Helpful


« Previous   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   Next »  Last »

Your Answer





By posting your answer, you agree to the privacy policy, cookie policy and terms of service.