Advertisement

Cintai Malaysia Card and West Dyna Quest Scam

11727 Views  ⚫  Asked 7 Years Ago
asked on Jan 15, 2011 at 20:06
by   Advise Needed
I have the same problem where some one call me threaten me that I must upgrade to gold card if not they will continue charge me annual fee. I think we need to find out a way to stop all these crook. I had never use the service and never sign an agreement to upgrade. How can they force us to upgrade. Should we complaint to the consumer association?
0 had this question
Me Too
1 favorites
Favorite
[ share ]
302 Answers
« Previous   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   Next »  Last »

answered on Aug 2, 2013 at 19:24
by   maya
saya pun dah terkena jugak, rasa-rasanya mereka dapat maklumat telefon kita daripada bank kad kredit, ada pihak bank yang mendedahkan maklumat pelanggan kad kredit kepada mereka, semua mangsa kebanyakannya adalah pengguna kad kredit, pihak bank yang mendedahkan maklumat pelanggan kepada mereka mesti diambil tindakan, saya ingat lagi, masa tu saya activated kad kredit CIMB, lepas tu mulalah syarikat cintai2u call
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 6, 2013 at 20:54
by   sazlina
Benda ni wujud dulu I pun buat x layan..I dh terima pun saman dari mahkamah I ingat yg ni adalah satu penipuan tapi betul malangnya nasib saya...sekarang I rasa lebih baik I 599 shje unk cancel..
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 15, 2013 at 21:22
by   marul
Company mmg menyusahkan...penipu....
td bru dpt call ..katanya dr jabatan pendaftaran dan pengeluaran saman Mahkamah majistret KL. Mulut manis ckp sbb i bumi so diorg call dulu sblm kluarkan saman kat I. so dia tye samada I ank buat settlement atau terima saman, I ckp bg masa 3 hari I fikir. Biala I check ngn sister in law, dia ckp takde plak nama Nurul Sofea Abdul Rahman kat situ.Bila tgk thread nie no tu adalah no Cintai Holiday.012338627.
Tunggu dia call balik 3 hari lagi mmg nak kena maki ...
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 16, 2013 at 17:27
by   zamz
Saya mendapat panggilan dari Zainuddin & Co, dia ckp saya kene saman 2800k dan kene naik mahkamah...mcam mana nie?
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 16, 2013 at 18:27
by   victim
I also one of the victim. hopefully no one pay them a single cent. this is really a con company.
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 16, 2013 at 21:02
by   farid
pada yg dapat panggilan kononnya dr pejabat peguam tolong check betul2..
setakat ni cintai holidays menggunakan nama pejabat2 peguam utk menipu
boleh check details pejabat peguam di website Malaysian Bar http://www.malaysianbar.org.my/find_a_law_firm.html
lepas dapat details...call pejabat peguam tu & tanya wujud atau tak nama org yg buat panggilan tu..
kalau tak ada... bagitau pejabat peguam tu yg ada org menggunakan nama company tu..
kalau nama tu wujud, minta cakap dgn org tu & tanya betul ke dia yg call pasal saman tu..

setakat ni..tu saja yg boleh saya tolong
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 18, 2013 at 07:00
by   hanna
Astaghfirullah Al azim.. mcm mana ni ?sy da jd slh sorg mangsa penipuan dorg..! hukhuk.. mmg sy da byr pun rm599 tu sbb da kalut sgt time tu..dgr surat lawyer bagai! huwaaa! Mmg 1 sen pon sy x HALALKAN! Ko carikla aku kat bawah nanti..! Knp la time tu sy x go0gle psl forum ni... Masya Allah.. ; '(
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 19, 2013 at 15:51
by   shazli
Lebih baik u call manager dia..daripada tunggu dia call selepas 3 hari...
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 20, 2013 at 16:06
by   Firzy
Lepas 3 bulan hantar email pada kpdnkk baru hari ni dpt feedback..itu pun dia tolak pergi jabatan lain pula.naik rimas nak layan panggilan dari cintai2u ni..

Salam Sejahtera dan Salam 1Malaysia,

Puan,

Pihak Kementerian mengucapkan jutaan maaf di atas kelewatan ini. Masalah ini berlaku disebabkan masalah yang terdapat di dalam sistem emel Kementerian, bagi mambantu pihak puan di dalam masalah ini, adalah dinasihatkan pihak puan agar memfailkan tuntutan di Tribunal Tuntutan Pengguna Malaysia (TTPM) yang terdekat atau layari portal http;//ttpm.kpdnkk.gov.my bagi tujuan tersebut.

Sekali lagi pihak kami memohon jutaan maaf di atas kelewatan ini.

Sekian terima kasih
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 27, 2013 at 21:40
by   rawhide
baru trima call dr no yng sama (012-335 0652) minta bayar 599 b4 jam 6 ptg hari ni. kalau tak surat saman akan dikeluarkan. cakap nk bayar dlm 3 hari lg sbb duit dah kering sbb lepas raye. nasib baik google dan jumpe thread nihh. TQ kepada yang menceritakan masalah.
0 found this helpful
Helpful


« Previous   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   Next »  Last »

Your Answer





By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.