Advertisement

Cintai Malaysia Card and West Dyna Quest Scam

8852 Views  ⚫  Asked 7 Years Ago
asked on Jan 15, 2011 at 20:06
by   Advise Needed
I have the same problem where some one call me threaten me that I must upgrade to gold card if not they will continue charge me annual fee. I think we need to find out a way to stop all these crook. I had never use the service and never sign an agreement to upgrade. How can they force us to upgrade. Should we complaint to the consumer association?
0 had this question
Me Too
1 favorites
Favorite
[ share ]
279 Answers
« Previous   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   Next »  Last »

answered on Jul 29, 2013 at 17:54
by   anonymous
any problem just call the manager to settle it - 0123302359
0 found this helpful
Helpful

answered on Jul 30, 2013 at 17:30
by   ashrof
call the manager 012-330 2359
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 2, 2013 at 19:19
by   Adham
CINTAI HOLIDAYS (MALAYSIA) SDN BHD ini sayrikat pelancongan penipu. Jangan percaya apa yang mereka beritahu. Semuanya penipu. Mereka suka gertak dan mintak duit pembatalan. Tahun depan mintak lagi, tahun depan lagi mintak lagi. Sesiapa yang bayar, nampaknya sudah kena tipu. Modus operandi mereka menggunakan pelbagai nombor telefon yang berbeza meminta wang, kononnya bayar RM500 sekali seumur hidup. Lepas tu, mereka akan call kata nak bagi upgrade percuma. Lepas tu mereka akan mula mintak yuran tahunan, jika tak bayar kata nak saman. Untuk terminate, bayar RM599. Jangan percaya, saya dah kena tipu oleh mereka. Sila buat laporan polis dan buat aduan kepada Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) dan Kementerian Pelancongan Malaysia. Bersama-sama kita banteras jenayah penipuan ini.
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 2, 2013 at 19:24
by   maya
saya pun dah terkena jugak, rasa-rasanya mereka dapat maklumat telefon kita daripada bank kad kredit, ada pihak bank yang mendedahkan maklumat pelanggan kad kredit kepada mereka, semua mangsa kebanyakannya adalah pengguna kad kredit, pihak bank yang mendedahkan maklumat pelanggan kepada mereka mesti diambil tindakan, saya ingat lagi, masa tu saya activated kad kredit CIMB, lepas tu mulalah syarikat cintai2u call
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 6, 2013 at 20:54
by   sazlina
Benda ni wujud dulu I pun buat x layan..I dh terima pun saman dari mahkamah I ingat yg ni adalah satu penipuan tapi betul malangnya nasib saya...sekarang I rasa lebih baik I 599 shje unk cancel..
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 15, 2013 at 21:22
by   marul
Company mmg menyusahkan...penipu....
td bru dpt call ..katanya dr jabatan pendaftaran dan pengeluaran saman Mahkamah majistret KL. Mulut manis ckp sbb i bumi so diorg call dulu sblm kluarkan saman kat I. so dia tye samada I ank buat settlement atau terima saman, I ckp bg masa 3 hari I fikir. Biala I check ngn sister in law, dia ckp takde plak nama Nurul Sofea Abdul Rahman kat situ.Bila tgk thread nie no tu adalah no Cintai Holiday.012338627.
Tunggu dia call balik 3 hari lagi mmg nak kena maki ...
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 16, 2013 at 17:27
by   zamz
Saya mendapat panggilan dari Zainuddin & Co, dia ckp saya kene saman 2800k dan kene naik mahkamah...mcam mana nie?
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 16, 2013 at 18:27
by   victim
I also one of the victim. hopefully no one pay them a single cent. this is really a con company.
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 16, 2013 at 21:02
by   farid
pada yg dapat panggilan kononnya dr pejabat peguam tolong check betul2..
setakat ni cintai holidays menggunakan nama pejabat2 peguam utk menipu
boleh check details pejabat peguam di website Malaysian Bar http://www.malaysianbar.org.my/find_a_law_firm.html
lepas dapat details...call pejabat peguam tu & tanya wujud atau tak nama org yg buat panggilan tu..
kalau tak ada... bagitau pejabat peguam tu yg ada org menggunakan nama company tu..
kalau nama tu wujud, minta cakap dgn org tu & tanya betul ke dia yg call pasal saman tu..

setakat ni..tu saja yg boleh saya tolong
0 found this helpful
Helpful

answered on Aug 18, 2013 at 07:00
by   hanna
Astaghfirullah Al azim.. mcm mana ni ?sy da jd slh sorg mangsa penipuan dorg..! hukhuk.. mmg sy da byr pun rm599 tu sbb da kalut sgt time tu..dgr surat lawyer bagai! huwaaa! Mmg 1 sen pon sy x HALALKAN! Ko carikla aku kat bawah nanti..! Knp la time tu sy x go0gle psl forum ni... Masya Allah.. ; '(
0 found this helpful
Helpful


« Previous   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   Next »  Last »

Your Answer





By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.