Advertisement

Cintai Malaysia Card and West Dyna Quest Scam

8790 Views  ⚫  Asked 7 Years Ago
asked on Jan 15, 2011 at 20:06
by   Advise Needed
I have the same problem where some one call me threaten me that I must upgrade to gold card if not they will continue charge me annual fee. I think we need to find out a way to stop all these crook. I had never use the service and never sign an agreement to upgrade. How can they force us to upgrade. Should we complaint to the consumer association?
0 had this question
Me Too
1 favorites
Favorite
[ share ]
279 Answers
« Previous   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   Next »  Last »

answered on Jun 20, 2013 at 20:01
by   Ritha
Minggu lepas (11/6/2013) dapat call dari 1 lady..katanya lawyer syarikat ni...nak hantar surat saman pada saya...saya joined sykt ni tahun 2009, closed akaun saya pada tahun 2011, Januari. Tup-tup pagi ni (20/6/2013) dapat call dari Ameer (012-3350923) lawyer mewakili sykt ni minta RM599 untuk closure...saya cakap saya dah closed akuan dengan depa dah signed closure letter dengan x-staf dia....nama saya dah black listed gara2 sykt ni.....saya nak clearkan nama saya maka saya buat bayaran tersebut.... tapi saya rasa scam operation dan nak pastikan TIADA mangsa lagi terkena atau melanggan kad ni....Duit tu dicari, bukan menang judi atau loteri yang senang2 nak sedut....tak pernah pakai kad tu sepanjang langganan dan tak perlukan service penipu macam ni....saya masih terasa 2/3 tahun lagi pasti ada yang akan call semula minta bayaran lagi...apa yang terbaik untuk mngelakkan mereka sesuka hati mengBLACKLIST orang macam saya ni????pasti ada kaki dalam sykt yang bekerjasama dengan CCTOS dan Bank Negara????

Apa perlu saya buat???Nak lapor ke mana????
0 found this helpful
Helpful

answered on Jun 21, 2013 at 22:00
by   shahfata
sye dah byar RM599 utk pembatalan.tp ble tgk forum ni cam menyesal la plak.dak 3kali sye byr RM 599.kata sekali seumur hidup.pastu siap hantar ngan surat yang sye dah sign utuk closer,skali ngan platinum membership. ssye cll blik knpa dpt lg vuhucher platinum ni? die kte tu adalah penghargaan syarikat kpd sye.ceh ayat manis. ingt aku nak guna lg k? blh blah...blh guna bersama family shngga stahun.lapas stahun dah xpired. siap pesan lg surat pembatalan yg dah sign tu jgn hilag,tu adalah bukti pembatalan yg dah sye buat. so skarg ni xder kaitan lg dgn company.tp tgu dan lihat camne licik diorg ni.x thn dpan, tahun lg 1 ader j call nak mintak duit.diorg ni cuma tau ugut j.xder pape lwyer pon...
0 found this helpful
Helpful

answered on Jun 22, 2013 at 21:39
by   Tasia
I have the same problem with the rest plus now legal case which need to pay RM599 to cancel & they had never say how to cancel it but macam gangster harrasing on the phone.  0123318527 this is the contact. They will fax a letter of cancellation & I will pass it to my lawyer for further action.
0 found this helpful
Helpful

answered on Jun 25, 2013 at 02:13
by   Mangsa Terbaru
Saya pun dah 3 kali dihubungi oleh mereka2 ini. Siap ugut nak saman. Saya cakap saman lah saya sedia untuk menghadapinya. Lepas tu senyap 3 bulan. Baru tadi ada lagi yang call. Saya pun terus naik angin. Saya cakap ramai orang dah komplen tentang company ni dalam internet. Terus dia tak call lagi. Saya cadangkan semua mangsa patut bersatu dan buat satu laporan khas kepada Bahagian Aduan Pengguna KPDN mengenai perkara ini. Caranya kita sediakan satu (1) laporan setiap orang dan kumpulkan kepada seorang ketua yang dilantik dan kita serahkan kepada Kementerian berkenaan. Lagi ramai, lagi bagus dan lebih cepat diambil tindakan. Saya mulakan sila hubungi saya di number ini (0134521409) dan saya akan cuba untuk membantu setakat yang mampu. Sekian, terima kasih.
0 found this helpful
Helpful

answered on Jun 25, 2013 at 20:33
by   mangsa seterusnya
sama macam kes yg sebelum ini. saya baru saje dapat no akaun dia orang. macam biasa suruh saya bayar RM599 untuk cancelkan keahlian. kalo tak kena saman pulak. saya dah gerak nak pergi bayar tp entah macam mana tergerak nak search nama company dia org ni. alhamdulillah..... tuhan nak tunjukkan. saya terjumpalah luahan hati kawan2 semua ni. skrg saya buat keputusan untuk terus menyambung kerja saya dan tak payah keluar ke bank untuk membayar RM599. Terima kasih Allah dan terima kasih semua.
0 found this helpful
Helpful

answered on Jun 26, 2013 at 15:50
by   Felik
Forward all your complaints & email directly to Ministry of Tourism Association.  I did mine too.  Please to attached aka scan your evidence to them.

khairul@motac.gov.my
0 found this helpful
Helpful

answered on Jun 28, 2013 at 01:28
by   Deadsoul
Hi semua,

I dh terkena scam ni n dh byr pun rm599.. ape nk buat utk elakkan org lain dr terkena mcm saya..
Sy tgk kat forum ni rmai yg dh report kat NCC and KPDNKK tp sampai sekarang masalah ni tak settle..
Apa yg pihak bertanggungjawab buat?
0 found this helpful
Helpful

answered on Jul 5, 2013 at 13:21
by   nikki
Saya dapaht panggilan dr 1org pompuan india dr no tipon 0123323967 yang mengatakan saya akan disaman sebanyak rm3k. So pompuan india tgk record saya yg xpernah guna kan kad cintai ini so dia cuba ambik 1 initiative call saya utk buat oembatalan utk sapa supaya saya tak akan dikenakan saman sby rm3k. Pada mulanya saya terkejut dan risau pasal saman nie saya menyatakan kepada pompuan tue yg saya xder duit sekarang jole tak buat bayaran pd hujung bulan. Sebelum saya sgt marah dan mengatakan company cintai adalah penipu sbb masa saya sign up card kata card keahlian seumur hidup dan tiap2 tahun terima call marah2 dr agent cintai secara paksa suruh saya renew card dan mujur aaya dh xader cc sbb dia org akan charge rm599 kat cc saya. Pompuan india tua kata clause yg mengatakan kalo x renew kena saman dan termination card kena bayar ader dlm contract yg diberi bersama card. Cukup jer hujung bulan pompuan india tue call saya mintak bayaran tp saya dh terdetik dlm hati mungkin xompany nie nak duit shj. Saya suruh dia email surat pembatalan dulu sblm sy buat bayaran sbb saya nak buat report polis. Bila dia dengar saja perkataan polis dia terus marah saya mengatakan dia akan submit nama saya kat lawyer utk saman dan dia marah2 sbb dia cuba tolong saya dan meletakkan telipon bila saya cuba call tue balik tidak diangkat. Mujur lah saya xbuat bayaran kalo syok lah company penipu nie dh joli dgn duit saya nie.
0 found this helpful
Helpful

answered on Jul 5, 2013 at 20:18
by   Mangsa
Salam Buat Semua,
Saya Dari Shah Alam,

Saya pun adalah mangsa seperti kamu semua, jadi untuk membela semua apa kata kita tubuhkan satu group
seperti mana yg telah di cadangkan oleh Mangsa Baru (dari kedah) saya dah whatsapp dengan beliau untuk mendapat pendapat. so that kita perlukan sokongan daripada anda semua.

kita kumpul ramai2 dan pergi ke pejabat KPDNKK untuk buat report tentang penipuan tersebut.
dan berharap agar syarikat sebegini di kenakan tindakan. kerana apa yg mereka mintak itu adalah duit kita.
kita berhak menentukan semuanya.

mangsa seperti kita perlukan pembelaan dan kita tak ingin lihat orang lain pun sengsara seperti kita.
ayuh kita sepakat....insyakallah membawa berkat.
0 found this helpful
Helpful

answered on Jul 5, 2013 at 20:30
by   wawa
saya baru dapat call dari pompuan india tadi..mintak suruh bayar untuk batal...saya cakap call saya ptg nanti...n bila mintak hantar surat...kena bayar rm2k untuk legal process..gilaaa....saya agree untuk bayar...n dia akan call kejap lagi...malang nya..hp saya bateri mampus....seb baik search forum nih...cam ner nak elak nihh..
0 found this helpful
Helpful


« Previous   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   Next »  Last »

Your Answer





By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.