Advertisement

Cintai Malaysia Card and West Dyna Quest Scam

8797 Views  ⚫  Asked 7 Years Ago
asked on Jan 15, 2011 at 20:06
by   Advise Needed
I have the same problem where some one call me threaten me that I must upgrade to gold card if not they will continue charge me annual fee. I think we need to find out a way to stop all these crook. I had never use the service and never sign an agreement to upgrade. How can they force us to upgrade. Should we complaint to the consumer association?
0 had this question
Me Too
1 favorites
Favorite
[ share ]
279 Answers
« Previous   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   Next »  Last »

answered on May 25, 2013 at 05:09
by   Mr AZham
Saya jg mengalami perkara yag sama. wakil cintaik ni nama Vini 0123323967 call saya pada 16/5/2013 dan cakap dari West Dyna Quest SB , lawyer dan suruh bayar RM500 utk cancel membership sebelum today 17/5/2013. If not they will take legal action and I have to pay RM3000 for summon. Tp yg pelik dia tanya ada bawa kad kredit tak? Kalau bawa boleh bagi nombor card dan boleh bayar terus. But I pelik, kenapa lawyer firm nak caj kad kredit. Saya cakap ok tunggu ja esok (meaning today). Then semalam I google nasib baik jumpa forum ni dan taktik mereka adalah sama. Pagi ini si Vini ni call lagi cakap benda yang sama dan saya minta alamat n detail lawyer firm ni. Terus tak mengaku pulak lawyer firm, tp cuma penasihat undang2 utk West Dyna. Saya push lagi minta SSM reg. no dan alamat. Terus Vini letak telefon. Kemudian isteri saya yang bekerja di salah satu lembaga di bawah kementerian kewangan telefon Vini dan minta nombor pendaftaran syarikat sebab dia akan bawa kes ini untuk dimajukan ke bahagian siasatan. Dengan tanpa takut2 dia kata ok teruskanlah dengan siasatan. Isteri saya dah semak data dua company ni Cintai Holidays SB & West Dyna Quest SB. kedua2 sykt ni pengarah yg sama dan alamat pendaftaran juga sama. Ini adalah detail alamat company ni.

1. West Dyna Quest SB
Date of operation: 1.1.2003
Reg. office: 29-1A, Jln Pandan 3/10, Pandan Jaya, 55100 KL
Mailing addrs: Chong Su Foh & Co, 30/AF, Jln Kosas 1/4, Taman Kosas, 68000 Ampang.
Business adress: 152-2-12, Kompleks Maluri, Jln Jejaka, 55100 KL
Nama pengarah: 1. Lim Puoh Sea, alamat spt di alamat perniagaan.
2. Lin Leng You, same,
3. Tong Soon Sin, no address.

2. Cintai Holidays SB
Reg. office: same as above
Mailing addrs: Suite 13, Level 8, Brem Mall, Jln Kepong, 52000 KL
Business addrs: Wisma Cintai, 247, Jln Mahkota, Taman Maluri, 55100 KL.
Nama pengarah: 1. Lin Leng Tih, same as business addrs.
2. Lim Pouh Sea
3. Lim Kim Hee
4. Dato Mohd Shafei bin Abdullah (share holder).

So with this information we can take further action dan pastikan mereka2 ini dipenjarakan dan bayar balik gantirugi kepada semua mangsa2 penipuan mereka. Kepada tuan2/puan2 yg tinggal di KL sila pergi siasat tempat mereka beroperasi samada wujud atau tidak. Jika anda semua memang berniat untuk ambil tindakan undang2, mari kita jumpa dan discuss perkara ini dan ramai2 ke Tribunal Pengguna. email saya ctaro79@yahoo.com utk kita sama2 ambil tindakan beramai2.
0 found this helpful
Helpful

answered on May 27, 2013 at 16:50
by   farid
Hari ini dapat call kononnya dari credit center yg juga kononnya buat panggilan bagi pihak cintai holidays.
Dengar dia sebut nama cintai holidays, automatic jadi moody & lupa nak tanya nama penuh dia & nama penuh "credit centre' tu.
btw, this girl tanya samada nak terminate membership atau continue. i said i can't make any decision coz i'm still waiting for a certain documents from cintai holidays.
bila dia tanya document apa yg i mintak, i suruh dia tanya sendiri kat CH sbb i takder masa.
before she could say anything & before i tinggikan suara terus i cut off the call. 

So, get ready guys to get a call from this girl.
0 found this helpful
Helpful

answered on Jun 6, 2013 at 00:47
by   Jatt
Saya dah kena hari ni. Dia suruh bayar RM599 klu nk cancel.Nama caller to DIHA 0123326150. Siap nk saman lagi. Nanti nk pergi buat report polis dulu. Bnyk idea dapat kat sini. Anyway thank you for sharing.
0 found this helpful
Helpful

answered on Jun 6, 2013 at 16:40
by   mamat
baru je one lady dr cintai malaysia call i, dia guna no 0123395027. kes nye sama je macam korang. terus aku naik angin. 2 tahun lps 10 kali dorang call aku bg tau aku nyer membership dah expired. aku bg tau xnk renew. cancell terus. aku tanya kenapa masih call lagi. u ni org ke5 call sy. sbelum ni dah 4 kali bg tau nk cancell. dia jawab mungkin departmment apa kejadah namanya  x update kot. dia hanya di mintak utk je. orait laa dia kata camtu nt dia updatekan yg aku nk cancell. tp mmg lancau tul dorang ni. call gak lg. almost 2 years aku ingat dh setle. tp hari ni dorang lg kata nk saman aku. benda yg sama gak kn byr 599 or mahkamah.

apa lg menyirap laa aku. aku maki cukup2. atlast aku kata kita lawan kat mahkamah. bodoh punye org. tahun 2003 aku penah jadi membership one of international hotel. aku beli package worth RM11,000. aku bayar deposit 1000 je. pastu aku dh tak byar langsung. korang tau tak. dorang x pernah call mintak aku byr or nk ambik tindakan saman pn. cuma aku sent cancellation letter and card je. xder masalah apa pun. dari apa yg aku baca dlm forum ni ternyata scam. yg penting jgn buat apa2 payment. bila dorang call maki je. x pun dengar je perkataan cintai malaysia terus letak. kita buat bg dorang sakit jiwa plak. aku dh mintak kawan aku yg kerja di istina kehakiman putrajaya check Adli & Co.
0 found this helpful
Helpful

answered on Jun 7, 2013 at 05:29
by   hakimhusna
saya dah buat report kpd ncc dan kementerian pelancongan & kebudayaan...

Ini jwpn drpd Unit Komunikasi Korporat Kem. Pelancongan  dan Kebudayaan pd 5 jun 2013, baru2 ni...
______________
Terima kasih krn memanjangkan aduan ini kpd Kem. Pel. & Kebudayaan.Utk makluman puan, aduan terhdp Cintai Holidays BUKAN  perkara br kpd kementerian. Puan disarankan membuat laporan polis di atas penipuan dan ugutan.

Utk makluman puan juga, Cintai Holidays dan West Dyna Quest bukan sykt pelancongan yg berdaftar dgn kem. Pel. & Keb. Di bwh Akta Industri Pelancongan 1992, sykt pelancongan dilarang menjual sebarang bentuk/jenis kad keahlian, kad privilege/ kad VIP dsb kpd org ramai. Kementerian juga tidak pernah bekerjasama dgn mana2 sykt atau agensi utk mengeluarkan kad seumpama ini.

Kesimpulannya, jgn takut kpd ugutan saman drpd sykt ini...biarkan mereka spt anjing menyalak bukit..
Spt sy yg juga terkena, sy dah tak angkat dah call dr no. yg sy suspek dr sykt ini.. dan  jgn byr apa2...mereka ini penipu...

Semoga post ini dpt membantu yg lain..
__________
0 found this helpful
Helpful

answered on Jun 9, 2013 at 03:19
by   Tg Sham
Baru je 2 hari lepas ada sorang minah India call mintak buat pembayaran pembatalan service. Kaw2 minah tu kena maki pastu dia cakap syarikat depa berhak heret saya ke mahkamah. hehehe... selamba je jawab, "lantak korang la nak buat apa pun, ada aku takut?" For info, saya dah buat pembayaran sebanyak 3x sebelum ni melibatkan jumlah ribuan ringgit termasuk pembatalan sebagai ahli Platinum. mmg ligat otak dorg ni menipu org ramai.. kata bila dah bayar dah batal keahlian, dah x perlu nak bayar apa2 lagi dah.. tp lps je setahun mula la muncul balik buat hal.. memang sial lah!
0 found this helpful
Helpful

answered on Jun 11, 2013 at 15:47
by   Mangsa
Jom kita semua kenal2....dan buat satu chat group kat WhatsApp ke supaya kita semua dapat menbantu antara satu sama lain ataupun kita semua sama2 pergi ke KPDNKK wat report......
aku nak aja tengok diaorang lak pening kepala....kita kasi tutup itu company .....
0 found this helpful
Helpful

answered on Jun 13, 2013 at 16:23
by   angel
I baru dpt call dari 0123326150. Tapi saje xjawab. Dh syak number starts from 012332___ mesti dari dorg ni. Then saje google number tu.. rupanya betul dari Cintai Holiday hampeh ni. I dh terkena 3 kali kot rasanya.. ni dah masuk 3 tahun xnk byr... tapi setiap tahun mesti akan bergaduh dgn dorg ni.. yg last skali byr dulu, org  tu india.. i mintak dia faxkan bukti ckp ni last payment..and dia ada la faxkan. i sentiasa simpan dlm handbag surat yg dia fax tu.. setiap kali monyet2 ni call, mmg i akan maki..dulu mmg i ckp baik2..skg jgn harap la.. skang ni in stage dorg ckp i akan dpt surat lawyer. I belum dpt call dari wani ke sape ke yg ckp dia from lawyer firm. Kena pegi serang office dorg ni...dulu adik i penah buat keje serang kt office ni.. trus dorg xkacau dh, tapi tu company lain la.. ckp mcm hebat tapi bila pegi office tu mcm tongkang pecah je.. medium dorg hanya dgn call org je... Mmg tunggu dia call balik ni.. jgn harap org nk tertipu lagi!!
0 found this helpful
Helpful

answered on Jun 13, 2013 at 22:34
by   Hakimhusna
kawan2 senasib dgn sy, silalah baca post saya pd 7 jun  dlm cintai malaysia card..sy dah buat komplen kpd kpdnkk n sy dah sertakan isi kdgn dlm post sy..semoga dpt membantu..
0 found this helpful
Helpful

answered on Jun 15, 2013 at 17:15
by   Annie
Saya juga mangsa yang terima panggilan yang berbaur ugutan ni. Terima panggilan pagi tadi dari Nivi, Dyna West. Dia nak saman saya RM3000.00 jika tak terminate akaun dengan membayar RM599.00. Mujur lah minta delay payment dan hari ni terjumpa forum ni syukur sangat. Cara mereka yang mendesak kita bayar buat saya marah dan terus google. Tiba-tiba ternampak forum ni, ia amat membantu terima kasih semua atas nasihat.
0 found this helpful
Helpful


« Previous   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   Next »  Last »

Your Answer





By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.