Advertisement

Tunggakkan motorsikal yang sudah hancur

61 Views  ⚫  Asked 2 Months Ago
asked on Mar 15, 2020 at 19:32
by  
edited on Mar 15, 2020 at 20:26
by   Siti1995
Assalamualaikum.. wbt.

Pada tahun 2016 saya telah membeli sebuah motorsikal jenama denmark dari singer. Pembayaran ansuran jalan seperti biasa sahaja sebelum ini. Tapi pada 2018 suami saya telah terlibat dalam kemalangan jalan raya. Dan motorsikal itu hancur teruk. Alhamdulillah suami selamat. 

Selama dua tahun ni saya hanya bayar besi buruk sahaja. Motorsikal langsung tak boleh repair. Suami pulak tak buat report pun pasal eksiden tu. Jadi tak boleh claim insuran.

Suami saya dah lama lepas tangan macam tu je. Cakap saya kena bayar sebab motor tu atas nama saya. Mula-mula okay saya ikut. Tapi kalau dah semuanya saya yang tanggung saya jadi fade up. Sekarang saya ada krisis rumah tangga tak mampu lagi nak bayar. Tunggakkan sahaja sudah 1000 lebih.

Saya tahu biasa kalau tak bayar SINGER akan tarik motor je. Kalau motor pun dah hancur, diorang nak tarik apa?

Mohon pencerahan.
0 had this question
Me Too
0 favorites
Favorite
[ share ]
1 Answers

answered on Apr 15, 2020 at 11:46
by  
Kalau motor pun dah hancur, diorang nak tarik apa?

Mereka boleh tarik bahagian spare-part motor yang tidak hancur.
0 found this helpful
Helpful


You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions by category or search to find answers.