0
votes
0
answers
268
views
Assalam, panik juga bila dapat call orang nak saman. Kemusykilan saya: 1. no handphone jer yang tertera, minta dia call from office dia bagi alasan macam2x 2. dia kata dia lawyer tapi nama company...
Asked on Jul 30, 2013 at 22:32
by   karjo
0
votes
1
answer
301
views
We are in Malaysia. I realized most of us just keep quiet even encoutered unfair deal or any matter. Yes, this issue seem small matter. I not sure should I sue the merchant for violate the...
Last activity on Jul 30, 2013 at 01:35
Asked on Jul 3, 2013 at 17:39
by   Kenn1205
0
votes
2
answers
315
views
pagi tadi jam 11.35am bersamaan 4/6/2013 saya ada menerima pangilan dari wakil syarikat perlancongan CINTAI MALAYSIA HOLIDAY suara perempuan yg tak mengenalkan siapa dirinya pun. dia kata akan...
Last activity on Jul 24, 2013 at 22:53
Asked on Jun 4, 2013 at 18:32
by   ibungah
0
votes
0
answers
282
views
Dear Sir/Madam, I found your reference from one of the website when i was doing search on income tax in Malaysia. I am Abdul Hussain from India and working in IT company. I had come to Malaysia on...
Asked on Jul 23, 2013 at 12:35
by   ASoni
0
votes
1
answer
274
views
dpt call drpd lawyer Cintai Holidays, Jumaat 19/7/2013 memaklumkan saya akan disaman oleh syarikat tersebut. Nama lawyer firm tak berapa dengar sbb ketika itu berada di pasaraya yang berkeadaan...
Last activity on Jul 23, 2013 at 12:09
Asked on Jul 22, 2013 at 21:36
by   dilanasir
0
votes
1
answer
285
views
Stop blaming cintai msia due to our own mistake. ..People say free for life we sign up coz its free bt where got people give anything free in this world. ...I'm also one of the member of cintai...
Last activity on Jul 15, 2013 at 12:58
Asked on Jul 13, 2013 at 17:00
by   tiera
0
votes
1
answer
240
views
Salam Untuk Semua Mangsa2 termasuklah aku. aku dari shah alam, aku telah hubungi Mangsa baru (dari kedah).. untuk berbincang tentang penubuhan Group untuk cuba dapat pembelaan dari KPDNKK agar...
Last activity on Jul 10, 2013 at 03:15
Asked on Jul 5, 2013 at 19:39
by   Mangsa
0
votes
0
answers
263
views
Hi..pg td sy pun dpt call dr sorang girl melayu yg ktnya sy akn disaman rm3000 sbb x byr penutupan akaun..pd 8 mei lps..sy dah diperdaya kena byr rm 599 tu sbb nk tutup akaun.pastu smpi skang x...
Asked on Jul 8, 2013 at 21:19
by   mangsa diperdaya
0
votes
0
answers
279
views
setiap hari terima panggilan daripada cintai untuk pembayaran RM599 untuk cancellation ..saman lar penutupan lar ..banyak hal setiap hari ..tolong advice ...
Asked on Jul 1, 2013 at 18:01
by   chaz
0
votes
0
answers
291
views
Saya pun diugut kononnya dari lawyer cintai holiday yang mengatakan saya perlu bayar rm599 untuk tutup kad. Eeee saya geram! Dah 7 tahun dia ganggu saya, at last saya bayar, tak tahu lepas ni...
Asked on Jun 24, 2013 at 09:53
by   Kelesom
0
votes
1
answer
571
views
Dear All, I would like to convert my sdn bhd to limited liability partnership (LLP), and the SSM has the requirement below under LLP act 2012: v) that the private company has placed an...
Last activity on Jun 22, 2013 at 01:47
Asked on May 24, 2013 at 04:50
by   Martino
0
votes
0
answers
272
views
sye dah byar RM599 utk pembatalan.tp ble tgk forum ni cam menyesal la plak.dak 3kali sye byr RM 599.kata sekali seumur hidup.pastu siap hantar ngan surat yang sye dah sign utuk closer,skali ngan...
Asked on Jun 21, 2013 at 21:57
by   shahfata
0
votes
0
answers
282
views
... saya menjadi member Cintai Holiday thro online...around 1o tahun ..mereka upgrade  from gold membership ke platinum...bukan saya request...setiap kali mereka call...mereka kata ini last...
Asked on Jun 21, 2013 at 16:46
by   Anuar Baha
0
votes
0
answers
318
views
saya mula mencari-cari maklumat mengenai club ini apabila mendapat panggilan telefon daripada wanita india yang bergelar 'lawyer' menggugut untuk menghantar saman sebanyak RM1800 atau perlu bayar...
Asked on Jun 20, 2013 at 21:18
by   wani
0
votes
0
answers
281
views
I have been  employed in malaysia for one month , i have received one month salary, due to personnel reasons i have left malaysia ,did i need to file CP21, if iam failing to file CP21 what...
Asked on Jun 14, 2013 at 18:58
by   henry
« Previous   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   Next »

785
questions about
business and tax law
ABOUT
Deals with business organizations and companies law, taxation, corporate contracts, regulatory compliance and commercial law.