0
votes
0
answers
236
views
setiap hari terima panggilan daripada cintai untuk pembayaran RM599 untuk cancellation ..saman lar penutupan lar ..banyak hal setiap hari ..tolong advice ...
Asked on Jul 1, 2013 at 18:01
by   chaz
0
votes
0
answers
236
views
Saya pun diugut kononnya dari lawyer cintai holiday yang mengatakan saya perlu bayar rm599 untuk tutup kad. Eeee saya geram! Dah 7 tahun dia ganggu saya, at last saya bayar, tak tahu lepas ni...
Asked on Jun 24, 2013 at 09:53
by   Kelesom
0
votes
1
answer
489
views
Dear All, I would like to convert my sdn bhd to limited liability partnership (LLP), and the SSM has the requirement below under LLP act 2012: v) that the private company has placed an...
Last activity on Jun 22, 2013 at 01:47
Asked on May 24, 2013 at 04:50
by   Martino
0
votes
0
answers
226
views
sye dah byar RM599 utk pembatalan.tp ble tgk forum ni cam menyesal la plak.dak 3kali sye byr RM 599.kata sekali seumur hidup.pastu siap hantar ngan surat yang sye dah sign utuk closer,skali ngan...
Asked on Jun 21, 2013 at 21:57
by   shahfata
0
votes
0
answers
237
views
... saya menjadi member Cintai Holiday thro online...around 1o tahun ..mereka upgrade  from gold membership ke platinum...bukan saya request...setiap kali mereka call...mereka kata ini last...
Asked on Jun 21, 2013 at 16:46
by   Anuar Baha
0
votes
0
answers
274
views
saya mula mencari-cari maklumat mengenai club ini apabila mendapat panggilan telefon daripada wanita india yang bergelar 'lawyer' menggugut untuk menghantar saman sebanyak RM1800 atau perlu bayar...
Asked on Jun 20, 2013 at 21:18
by   wani
0
votes
0
answers
237
views
I have been  employed in malaysia for one month , i have received one month salary, due to personnel reasons i have left malaysia ,did i need to file CP21, if iam failing to file CP21 what...
Asked on Jun 14, 2013 at 18:58
by   henry
0
votes
0
answers
229
views
Pada 7 jun 2013 seorang wanita yg mengaku dirinya sebagai pegawai Hal ehwal pengguna wilayah persekutuan telah menghubungi saya berkenaan kononnya syarikat cintai holiday telah membuat aduan kpd...
Asked on Jun 10, 2013 at 01:23
by   ghazali pg my
0
votes
0
answers
404
views
saya dah lodge aduan kepada ncc dan diminta membuat aduan kpd kementerian pelancongan dan kebudayaan pada 4 jun lepas... Ini jawapan drpd Unit Komunikasi Korporat Kem. Pelancongan & Kebudayaan...
Asked on Jun 7, 2013 at 05:08
by   hakimhusna
0
votes
10
answers
2k
views
I want to know about this topic. Can we sell sex toys in Malaysia? Which section have we offence if we sold the product in public?
Last activity on Jun 1, 2013 at 14:33
Asked on Aug 18, 2010 at 22:14
by   max_cool
0
votes
0
answers
222
views
Salam Untuk Semua, hanyalah sebagai info, saya juga mangsa seperti anda semua dan yang mana telah membuat report kepada KPDNKK (KL) pada tahun lepas iaitu 2012, kali tarakhir saya terimapanggilan...
Asked on May 22, 2013 at 19:28
by   Mangsa
0
votes
6
answers
227
views
Dear All, I have receive a call from same one call Adira phone no 0192285865, keep asking me to upgrade to Platinum Card which need to pay a ONE TIME PAYMENT RM599 for LIFE TIME, She (she say she...
Last activity on May 20, 2013 at 21:18
Asked on Oct 17, 2011 at 21:01
by   Jack Ng
0
votes
0
answers
206
views
Sama dengan saya.kalau nak tutup akaun kena bayaran kalau tak surat saman.kita lak kena bayar saman tu 3,000.marah-marah pulak tu.memang pandai betul buat penipuan.harap pihak berwajib ambil...
Asked on May 18, 2013 at 20:28
by   lina
0
votes
0
answers
209
views
I have the same problem as all you had.
Asked on May 18, 2013 at 00:40
by   Sonya
0
votes
0
answers
207
views
If I register as a sole proprietorship to SSM as a part time ONLINE business owner, is it legal for me to be under employment for another MNC with salary above RM3k?
Asked on May 13, 2013 at 22:21
by   hitsblukz
« Previous   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17   Next »

780
questions about
business and tax law
ABOUT
Deals with business organizations and companies law, taxation, corporate contracts, regulatory compliance and commercial law.